AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Su muhallebisi tarifi

Su muhallebisi nasıl yapılır? Su muhallebisi tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Muhallebi; Süt, şeker ve pirinç unu ile yapılan, pelte kıvamında bir tatlı türüdür. Sütlü tatlılar arasında geçer. Daha önce cevizli muhallebi tarifi paylaşmıştık. Ekli linkten onu da inceleyebilirsiniz.

Su muhallebisi; Şekersiz yapılan bir muhallebi çeşididir. Üzerine gül suyu ve pudra şekeri dökülerek servisi yapılır. Sayfamızdan su muhallebisi yapımı için gerekli tatlı malzemelerini ve tatlı yapımı için tarifini  inceleyebilirsiniz.

Su muhallebisi malzemesi

3 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı buğday nişastası
3 çorba kaşığı mısır nişastası
pudra şekeri
gül suyu
Yeşil elma aromalı bitkisel jel
Çilek aromalı bitkisel jel

Jellerin hazırlanışı

2,5 su bardağı suyu kaynatıp derin bir kaba alalım. Üstüne kivi ve yeşil elma jel poşetini ekleyelim. Kaşıkla eriyene kadar karıştıralım. Karışımı 10×20 cm ebatlı kalıba dökelim. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyup 1-2 saat bekletelim. Çilekli jel içinde aynı işlemleri yapıp ikinci kalıba koyup soğutalım.

Donan jelleri 2×2 cm boyutlarında küp şeklinde kesin ve tekrar buzdolabına alın.

Su muhallebisi tarifi

Su muhallebisi yapmak için önce tencereye mısır ve buğday nişastası, sütü ve suyu ekleyelim. Çırpma teliyle karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli olarak karıştıralım. Üzeri göz göz olana kadar pişirelim.

Muhallebiyi ateşten aldıktan sonra ıslak bez ile sildiğimiz köşeli bir kalıba muhallebiyi boşaltalım. Biraz soğuduktan sonra aralara hazırladığımız küp meyve jellerini koyalım. Buzdolabında bir kaç saat soğuması için bekletelim.

Soğuyan su muhallebisini dilimler halinde keselim. Servis tabaklarına pay edelim. Üzerine gül suyu gezdirelim. Onun üzerine bol miktarda pudra şekeri serpelim. Su muhallebisi tarifi ile hazırladığımız muhallebi artık servis ve ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik tatlı tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.