AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Cevizli muhallebi tarifi

Cevizli muhallebi nasıl yapılır? Cevizli muhallebi tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.
Ceviz; Kışın yapraklarını döküp sonbaharda olgunlaşan bir meyvenin iç kısmında elde edilir. 2 loplu tohumu yağlı ve lezzetlidir. Yemiş olarak tüketilmekle birlikte tatlılar, kekler, pastalar, börekler ve poğaçaların içinde de kullanılır.
Muhallebi; 100 gramında 122 kcal kalori bulunan ve süt ile yapılan bir tatlı çeşididir. Sakızlı muhallebi, su muhallebisi, çikolatalı muhallebi, vanilyalı muhallebi, çilekli muhallebi, muzlu muhallebi gibi farklı muhallebi çeşitleri de yapılabilir. Çoğu kişi tarafından pirinç unu ile yapılanı daha bir lezzetli bulunmaktadır. Muhallebi yapımı ipuçları vermek gerekirse; öncelikle, mümkün olduğu kadar uzun süre ve sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirmek gerekir. İçine tat vermesi için sakız, kakao, krokan ve ya acıbadem de eklenebilir. Ayrıca; biraz pişirilmiş nişasta ile çilek, vişne, kayısı böğürtlen gibi meyve sosları da eklenebilir. Üzerine ise, dövülmüş fındık, tarçın veya Hindistan cevizi rendesi de serpilmektedir. Başka bir sayfamızda su muhallebisi tarifi paylaşmıştık. O tatlının da tarifini ekli sayfadan inceleyebilirsiniz.
Gelelim günün tatlı tarifi olarak önerdiğimiz cevizli muhallebi yapımı konusuna. Çilek soslu cevizli muhallebi nasıl yapılır? Merak edenler için önce malzemeleri sonra da tatlı yapımı için tarifi sunalım.

Cevizli muhallebi malzemesi

1,5 litre süt
325 gram toz şeker
100 gram irmik
1 adet portakal rendesi
Orta bölüme koymak için 100 gram çekilmiş ceviz içi
100 gram çilek sosu
75 gram kıyılmış meyve kurusu ( kuru üzüm, kayısı, incir)

Çilek sosu için malzeme

100 gram çilek
50 gram toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu

Çilek soslu cevizli muhallebi tarifi

Çilek soslu cevizli muhallebi yapılışı için önce çilek sosunu hazırlayalım. 100 gram çilek, 50 gram toz şeker ve 1 çay kaşığı limonu 6-8 dakika kaynatalım. Mikserle ezip soğumasını bekleyelim. Arada da cevizli muhallebi yapılışı için işlemlere başlayalım.
Cevizli muhallebi yapmak için önce bir kapta süt ve şekeri kaynatalım. İrmik ilave ederek iyice karıştıralım. Portakal kabuğu rendesi de ekleyelim. 2-3 dakika daha kaynatalım ve sürekli karıştıralım.
Servis yapacağımız kapların yarısına pişen muhallebiyi pay edelim. Yarım muhallebi kaplarına ceviz içi serpelim. Pişen muhallebinin diğer yarısını da kaplara pay edelim. Soğumasını bekleyip muhallebilerin üzerine ince kıyılmış kuru meyveleri yerleştirelim. Üzerine de soğuyan çilek sosu gezdirelim. Pişirip süslediğimiz muhallebiler artık ikram için hazırdır. Afiyetler olsun!
Sitemizde paylaşılan tatli tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.