AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kartalkaya

Kartalkaya kayak merkezi, Kartalkaya otelleri, Kartalkaya pistleri, Kartalkaya ulaşım hakkında gezi rehberi için bilgiler sitemizde paylaşılmıştır.

Kartalkaya kayak merkezi

Türkiye’nin sayılı kayak ve kış sporları merkezleri arasındadır. Bolu ili’nin doğu tarafında yer alan Köroğlu dağları’nda kurulmuş olan Kartalkaya kayak merkezi son yıllarda gelişen kış turizmi ile Uludağ için en önemli alternatiflerden olmuştur.

Kartalkaya kayak merkezinde kayak sezonu Aralık- Nisan ayları arasındadır. Zirve yüksekliği ise yaklaşık olarak 2.200 metre olup zirvesi kayalık ve alpin çayırlar ile kaplıdır. Kışları kar yüksekliği 3 metreye kadar yükselebilmektedir. Kış mevsiminde kayak, kızak, snowbooard gibi kış sporları için misafirlerine imkanlar sunulmakta olup, yazları ise doğa turları yapılan yürüyüşler gibi aktivitelere de ev sahipliği yapmaktadır.

Kartalkaya kayak merkezi tesislerinde kayak, kızak, snowboard kiralama hizmetleri bulunmakta olup gelen misafirler bu kiralama imkanlarından faydalanabilmektedir.

Kartalkaya otelleri

Tatil ve eğlence bakımında oteller gelen misafirlerini memnun etmektedir. Kartalkaya da az sayıda lüks dağ oteli bulunuyor. Bu oteller; Grand Kartal Otel, Dorukkaya Otel, Golden Key Kartalkaya ve Koru otel’dir. Ortalama yatak kapasiteleri 1250 civarındadır. Özellikle hatırlatmak istediğimiz bir detay ise; erken rezervasyon ile Kartalkaya otelleri‘nde yapacağınız konaklamalar için önemli indirimli konaklama fiyatları elde edebilirsiniz.

Kartalya ulaşımı

Ulaşım için oteller Bolu şehir merkezine servis sunmaktadır. Ayrıca; Bolu Merkez Kartalkaya arasında toplu taşıma araçları ile de hizmet sunulmakta olup, dileyen misafirler taksi ile de Kartalkaya’ya ulaşım imkanına sahiptir. Genel olarak ulaşım kolay olup, Bolu şehir merkezinden yaklaşık 45 dakika sürmektedir.  İstanbul Bolu Kartalkaya ulaşım mesafesi yaklaşık 280 km’dir. Ankara Bolu Kartalkaya ulaşım mesafesi ise yaklaşık 200 km.’dir.

Kartalkaya pistleri

Pistler; Arka çanak, Baby lift, Çam çukur, Çanak, Gezi, Kara, Kazankaya, Köroğlu dede, Köroğlu efe, Köroğlu latif, Resul dede, Yılmaz demir pistleridir. Genel olarak 3 başlangıç pisti bulunan ve kolay, orta ve zor olarak tanımlanan Kartalkaya pistleri için detaylı bilgiler alt satırlarda yer almaktadır.

Kartalkaya Arka Çanak pisti; 1150 mt uzunluğunda kolay zorluk derecesine sahiptir.

Kartalkaya Baby Lift pisti; ortalama 100 metre uzunluğunda, başlangıç zorluk derecesine sahip 3 adet pisttir.

Kartalkaya Çam çukuru pisti; ortalama 560 metre uzunluğunda, kolay zorluk derecesine sahiptir.

Kartalkaya Çanak pisti; ortalama 630 metre uzunluğunda (2. rota 850 metre), kolay başlangıç derecesine sahiptir.

Kartalkaya Gezi pisti; ortalama 1750 metre uzunluğunda, kolay zorluk derecesine sahiptir.

Kartalkaya Kara pisti; ortalama 760 metre uzunluğund, eğimi yüksek, dar bir pist olup zorluk derecesi zor olan bir pist’tir..

Kartalkaya Kazankaya pisti; ortalama 700 metre uzunluğunda, kolay zorluk derecesine sahiptir.

Kartalkaya Köroğlu dede pisti; ortalama 1550 metre uzunluğunda, eğimi yüksek, dar bir olup, zorluk derecesi zor bir pist’tir.

Köroğlu Efe pisti; ortalama 1250 metre uzunluğunda, zorluk derecesi zor bir pist’tir.

Köroğlu Latif pisti; ortalama 1250 metre uzunluğunda, zorluk derecesi zor bir pist’tir.

Resul Dede pist; ortalama 580 metre uzunluğunda, zorluk derecesi kolay bir pisttir.

( Resul dede pisti’nin yanında Türkiye’nin en büyük snow parkı bulunmaktadır. Bu snow parkta; 3 adet ana rampa, bordercross rail line ve 15 parça rail-box yer almaktadır.)

Yılmaz Demir pisti; ortalama 1200 metre uzunluğunda, orta zorluk derecesine sahiptir.

Genel olarak kolay ve zor olarak tanımlanan pistleri ile amatör ve profesyonel kayakçılar tarafından keyifli kayak parkurları olarak tanımlanırlar.

Kartalkaya tatili kış dönemine denk gelenler için tercih sebebidir. Sömest tatili ile oteller çok sayıda misafir ağırlar. Özellikle yakın bölgelerden gelenler hafta sonu Kartalkaya otelleri ile konaklama tesislerinden ve pistlerinden faydalanmakta olup keyifli bir hata sonu tatili yapma imkanı bulur. Ayrıca günübirlik turlar ile ziyaret yapanlarda çok sayıda mevcuttur.

Kartalkaya tatili yapacak olanlar şimdiden keyifli tatiller diliyoruz.