AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kasık kaşıntısı neden olur? Kasık kaşıntısı bitkisel tedavi yöntemleri için ne yapılabilir? Kasık kaşıntısı nasıl geçer yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Kasık kaşıntısı

Kasık kaşıntısı neden olur? Kasık kaşıntısı bitkisel tedavi yöntemleri için ne yapılabilir? Kasık kaşıntısı nasıl geçer yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Tıbbi olarak tinea cruris olarak bilinen kasık kaşıntısı, trikofit rubrumunun neden olduğu mantar enfeksiyonudur. kasık kaşıntısı hem kadınlar hem de erkekleri etkiler. Genellikle kasık, kalça, genital bölge ve iç uylukta oluşur.

Çoğunlukla erkeklerde daha sık görülür. Bu sorunun ortaya çıkma riskini artıran faktörler; aşırı kilo, sıkı iç çamaşırı giyme, aşırı terleme ve bağışıklık sisteminin zayıflamış olmasıdır.

Kasık kaşıntısı neden olur?

Kasık kaşıntısı belirtileri bazen kaşıntı sırasında kaşıntı sesi çıkması, kızarıklık, yanma hissi ve dökülme gibi belirtileri vardır .

Kasık mantarı hakkında yazımızdan okuyacağınız bilgileri Sayın İbrahim Saraçoğlu yazılarından edinilen bilgiler ışığında hazırladık.

Kasık kaşıntısı bulaşıcı mıdır?

Öncelikle dikkat edilmesi gereken husus; kasık kaşıntısı bulaşıcıdır! Bu yüzden kişisel eşyaları başkalarıyla paylaşmayın. Ciddi bir sağlık durumu olmasa da, çok rahatsız edici ve utanç verici olabilir.

Neyse ki, çeşitli doğal ev ilaçları bu sorunun giderilmesine yardımcı olabiliyor. Yine de, bu ilaçları standart mantar ilacı yerine geçirmeyi düşünmeyin diyede ayrıca uyaralım.

Kasık kaşıntısı nasıl geçer?

Kasık kaşıntısından kurtulmanın en iyi 10 yolu için bazı önerileri alt satırlarda paylaşıyoruz. Kasık kaşıntısı tedavisi için bitkisel yöntemleri sayfamızdan inceleyebilirsiniz. Hepsi denenmiştir.

Çay ağacı yağı

Diğer cilt hastalıkları tipleri ile birlikte kasık kaşıntısını etkin biçimde tedavi edebilen doğal antifungal (antimantar) özelliklere sahiptir. Aynı zamanda deri temizleyici ve uyarıcı unsurlar yanında güçlü bir antibakteriyel içeriğe sahiptir. Ayrıca kasık kaşıntısı ile ilişkili kaşıntı ve iltihaplanmayı hafifletmeye yardımcı olacaktır .

Etkilenen cilde günde iki kez çay ağacı yağı uygulamak için pamuklu bir top kullanın. Belirtiler kaybolana kadar birkaç gün devam edin. Çok fazla yanma hissi yaratırsa, bir çorba kaşığı hindistancevizi yağında dört ya da beş damla çay ağacı yağı ile karıştırıp kullanabilirsiniz.

Başka bir seçenek, banyo suyunuza birkaç damla çay ağacı yağı eklemek ve yaklaşık 15 dakika boyunca bu suda kalmaktır. Ayrıca çay ağacı yağı içeren sabun veya duş jeli de kullanabilirsiniz.

Elma sirkesi

Enfekte cildi seyreltilmiş elma sirkesi ile yıkamak kasık kaşıntısıyla baş etmek için mükemmel bir yoldur.

Elma sirkesi kasık kaşıntısından kurtulmak için kullanılmaktadır. Elma sirkesi aynı zamanda çeşitli cilt enfeksiyonlarını tedavi etmek ve kontrol altına almak için güçlü antifungal(antimantar) ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.

İki yemek kaşığı elma sirkesini iki fincan ılık suyla karıştırın.
Enfekte alanı bu solüsyonla yıkayın ve kendi kendine kurumasını bekleyin. Bu işlemi, özellikle yatmadan önce iki veya üç kez tekrarlayın.

İzotopil alkol

Enjeksiyona neden olan mantarları öldürdüğü için izotopil alkol, kasık kaşıntı için başka etkili bir ev yapımı yöntemdir. Artı bir fayda olarak bir kurutma maddesi görevi üstlenir, etkilenen bölgenin kuru kalmasına yardımcı olur. Unutulmaması gereken ise mantarlar sıcak, nemli ortamlarda gelişirler.

Yüzde 90 izopropil alkolü bir pamuk yardımıyla sürün. Etkilenen bölgede bekletin. Alkol çabucak buharlaşacağı için yıkamaya gerek yoktur. Sonuçlardan memnun kalana kadar bunu birkaç kez yapın.

Listerin

Antiseptik, antifungal ve antibakteriyel özellikleri sayesinde kasık kaşıntısı ve atlet ayağı gibi fungal (mantar) enfeksiyonlar için mükemmel çare kaynağıdır.

Etkilenen cilde kehribar listerine gargara suyunu uygulamak için pamuklu bir top kullanın ve tamamen kuruyana kadar açık şekilde bırakın. Başlangıçta acı verir, ancak yakında acıyı ve iltihaplanmayı azaltabilirsiniz. Tamamen rahatlamak için birkaç ay boyunca günde üç veya dört kez tekrarlayın. (Not: Açık yaralarda Listerin kullanmayın.)

Beyaz sirke

Antifungal (antimantar) ve antiseptik özelliklere sahip olduğundan, kasık kaşıntısı gibi cilt enfeksiyonuyla baş etmede büyük ölçüde yardımcı olabilir.

Biraz beyaz sirke ve dört su bardağı su karıştırın. Bu çözeltiye bir bez batırın ve etkilenen bölgeyi nazikçe ve iyice yıkamak için kullanın. Solüsyonun kendiliğinden kurumasına izin verin; Durulamaya gerek yok. Her gün bir veya iki kez tekrarlayın.

Başka bir seçenek ise etkilenen deri üzerinde eşit miktarda beyaz sirke ve hindistancevizi yağı karışımı uygulamaktır. Yıkamadan önce birkaç saat bekletin. Sorundan kurtulana kadar bunu günde iki kez yapın.

Çamaşır suyu

Kasık kaşıntı tedavisinde yardımcı antiseptik, antibakteriyel ve antifungal özellikleri vardır.

Çeyrek su bardağı çamaşır suyunu su dolu bir küvette karıştırın.
Kaşıntının ciddiyetine bağlı olarak günde yaklaşık 15 dakika veya günde bir bekletin. Nem kabuk kaşıntısını kötüleştirebileceğinden banyodan sonra cildinizi kurutmaya dikkat edin.

Soğan

Antifungal(antimantar), antibiyotik ve anti-inflamatuar özelliklerinden dolayı kasık kaşıntısı veya ayak çıkmasına neden olan mantarları kolayca öldürebilir ve sizi rahatlatabilir.

Bir soğanı ezin. Enfekte alana uygulayın. Yaklaşık 30 dakika bekletin ve ardından bölgeyi ılık suyla durulayın. Sıcak bölgede kurutun. Rahatlama olana kadar bunu günde bir veya iki kez yapın. Soğan macunu yerine, soğan suyu veya soğan yağı da kullanabilirsiniz. Ayrıca, tüm vücudunuza mikrobik koruma sağlamak için yemeklerinize soğan ekleyin.

Tuz banyosu

Bir tuzlu su banyosu, kasık kaşıntısını gidermenin en kolay yollarından biridir. Tuz, mantarın büyümesini kontrol etmeye yardımcı olur ve enfeksiyonun çabucak iyileşmesine yardımcı vazifesi görür. Çıban ve kabarcıkların tedavisinde de etkili olabilir. Epsom tuzu, banyo tuzları veya sadece sofra tuzu kullanabilirsiniz.

Küveti ılık suyla doldurun ve bol miktarda tuz karıştırın. 20-30 dakika boyunca içinde durun. En iyi sonuç için günde en az iki kez tekrarlayın.

Sarımsak

Antifungal(antimantar) özelliklerinden dolayı kasık kaşıntı tedavisinde harika bir bileşendir. Ayrıca kaşıntı ve ağrıdan kurtarabilir.

Birkaç diş sarımsak ezin ve etkilenen deriye macunu uygulayın. Birkaç dakika bırakın ve sonra yıkayın. Bunu günde iki veya üç kez yapın. Hassas bir cildiniz varsa bu yöntemi kullanmayın.

Başka bir seçenek zeytinyağında birkaç diş sarımsak kızartıp soğutup yağı çıkarmak için bezle sıkmak ve daha sonra enfekte bölgeye uygulamaktır. Yıkamadan önce birkaç saat bekletin. Günde iki veya üç kez tekrarlayın.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ve şifayı artırmak için çiğ sarımsak da yiyebilirsiniz. İsterseniz günlük bir sarımsak takviyesi alabilirsiniz.

Bal

Antiseptik, antifungal ve yatıştırıcı özellikleri ile kasık kaşıntısından kurtulmak için çok yardımcı olabilir. Özellikle Manuka balı, kasık kaşıntısına, çivi mantarı veya dirençli mantara neden olan mantar enfeksiyonları için mükemmeldir.

Etkilenen alana saf bal, tercihen manuka balı uygulayın ve en az 30 dakika boyunca açık bırakın. Yıkayın ve alanı iyice kurutun. Enfeksiyon ortadan kaybolana kadar bunu günde bir veya iki kez yapın.

İki çay kaşığı bal ve biraz kıyılmış sarımsak ezin ve macun haline getirin. Enfekte olmuş cilde uygulayın, birkaç dakika bekletin ve sonra yıkayın. Bu, batmalara neden olabilir, ancak yakında duracak ve kaşınma ve iltihaptan kurtularak rahatlayabileceksiniz. Sonuçlardan memnun kalana kadar günde bir kez tekrarlayın.

Bu bitkisel ilaçlarla birlikte kişisel hijyen çok önemlidir. İyi kişisel hijyen kasık kaşıntısının vücudunuzun diğer bölgelerine yayılmasını önler. Kasık kaşıntısı nasıl geçer sorusunun öncesinde nasıl önlenir diye düşünmek gerekir. Bunun içinde altın kural hijyene dikkat etmektir.