AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Vücutta topaklanma

Vücut topaklanması nedir? Vücutta topaklanma belirtileri nelerdir ? Vücut topaklanması için çözüm nedir? Sorularınızın cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

Sırtınızda veya kulağının arkasında, boynunuzda bir ağrı var mı?
Vücudunuzun herhangi bir yerinde ağrı duyarsanız, ilk refleks sizi korkuya sevk eder. Aslında bu durum ağrılı bölgelerde cilt bakımı zamanının gelmiş olduğunu da gösterir. Sırtınızda, boynunuzda veya kulağınızın arkasında vücut topaklanması varsa, epidermoid öncelikle kist olduğunu düşünmenizde fayda var. Bu, iyi huylu bir kist olmasına rağmen, yağ birikimi veya yağ bezlerin genişlemesi nedeniyle ortaya çıkan sebase kistlerinden çok farklıdır. Fakat ihmal edilmemesi ve mutlak bir uzman tarafından kontrol edilmesi gerekir. Unutmamak gerekir ki erken tanı hayat kurtarır. Gerçi bu durumlarda çoğu zaman endişe verici bir sorun çıkmaz ama bir uzman tarafından kontrol edilmesi her zaman en sağlıklı seçenektir.

Eğer sorununuz; Epidermoid kist ise üzülmenize gerek yok. Epidermoid kist deride bulunur ve genellikle ektodermal dokudan oluşur. Anlaşılması zor mu? Basitçe söylemek gerekirse, epidermoid kistler genellikle epidermisin dermise implante edilmesiyle, büyük olasılıkla cerrahi veya baskı sırasında gelişir. Vücut derisi yakınında engellenen bir gözenek de bu tür kistlere yol açabilir. Ağrısız olmasına rağmen, bazen sıkıntı veya acı verebilir. Her ne kadar tehlikeli olmasa da, kendi huzurunuz için doktorunuzu ziyaret etmeniz ve kontrol ettirmeniz iyi bir fikir olabilir.

Topaklanma

Genel olarak, bu kistlerin tedavi edilmesi gerekmez, ancak bazı insanlar kozmetik nedenlerle alınmasını tercih eder. Kistin büyümemesini isteyebilir. Elbette, kistten kurtulmanın daha uygun kimyasal yolları var. Unutmayın, mutfaklarımız pek çok gizli ilacı içeren büyülü bir yerdir. Bu paranoya, tıbbi tedaviyi üstlenmenize neden olabilir, ancak küçük bir kistiniz varsa, söz konusu topaklardan kurtulmak için bu muhteşem, doğal tedaviyi deneyebilirsiniz. Gerekli özeni göstermediğiniz durumlarda cilt bakımı yapmak zorunda kalırsınız.

Elma Sirkesi

Sirke süper bir maddedir. Avantajları saymakla bitmiyor. Aynı zamanda bu topaklanmaya sebep olan kistlerden kurtulmanıza yardımcı olma özelliğine sahiptir. Elma sirkesi asetrik asit içerir. Bu asit ise vücuttaki topağın etkin bir şekilde çözülmesine yardımcı olur. Dahası Kistin içindeki ve çevresinde bulunan bakterileri öldürmekle kalmayıp ayrıca enfeksiyona karşı da koruyucu bir maddedir. Tüm yapmanız gereken kist üzerinde bu elma sirkesi kürünü uygulamak için (tercihen organik) biraz pamuk kullanmaktır. Bunu yaptıktan sonra, örtmek için bir gazlı bez veya tülbent parçası kullanın. Bunu bir hafta boyunca veya kist üzerinde sert bir tabaka oluşana kadar her gün yapın. Kistin sızması için sert cildi çıkarın. Ardından elma sirkesini bir hafta daha alana uygulayın ve sürpriz! Yeni cilt katmanı göreceksiniz. Bu da yeni bir cilt bakımı yapmanız anlamına geliyor.

Karahindiba

Elma sirkesi hayranı değilseniz, daha egzotik ve fantezi bir şey kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken biraz karanfil bir kaşık viyola ile karahindiba karıştırıp biraz su ekleyin. Malzemeleri bir kutuya yerleştirin ve karışımı ısıtın. Yaklaşık 45 dakika kaynatın. Karışımı soğutun ve sıkın. Bu karışımı günde 3 ila 4 kez yaklaşık 10 gün boyunca tüketin. Ayrıca vücuttaki toplaklaşmış kist üzerine uygulayabilirsiniz.

Epsom Tuzu

Ağrıdan detoks’a kadar, soruna çözüm suna bir maddedir. Kistler için de etki gösterir. Epidermoid kist için mükemmel seçenekler arasındadır. Epsom tuzu tedavisinin hem ağrıyı hem de şişmeyi azalttığı bilinmekte. Kist acıyorsa, banyo suyunuza bir avuç Epsom tuzu ekleyin (ideal olarak bir küvete). Bir süre içinde bekletin. Ağrı birkaç dakika içinde kaybolacaktır.

Aloe Vera

Aloe vera cilt bakımı için sihirli bir değnek görevi görür. Çok fazla faydalıdır. Bu inatçı kistlerden kurtulma sürecinde de etkili bir çözüm sunar. Tek yapmanız gereken kist üzerine biraz taze aloe vera uygulamaktır. Kistten bir hafta içinde kurtulabilirsiniz.

Süt

Alerjisi olanlar dışında süt her evde kullanılan bir besin maddesidir. Pek çok faydası olan bu besin bir nevi ilaç etkisine sahiptir. Kist tedavisi yanında spa benzeri özellikleri de vardır. Süt ile topak tedavisi yapılırken zamanla toprağın azaldığını görebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey süt içerisinde bir çay poşeti ıslatın ve ardından kistin üzerine koyun. Bir bant yardımıyla güvence altına alın, böylece bir gece tutabilirsiniz. Kistin hemen kaybolduğunu göreceksiniz.

Bal

Bal mucizevi özelliklere sahip besinsel bir üründür. Bozulmadığı gibi ve çok şaşırtıcı tıbbi özellikleri de mevcuttur. Vücutta topan yapan kistler için yapmanız gereken tek şey bir muzu parçalayıp, biraz bal ve buğday ekmeği ilave etmektir. Bu karışımı kistin üzerine uygulayın. Sonra karışımı bütün gece etkisini göstermesine izin verecek şekilde kistin üstüne örtün. Sabahları yıkayın, görünür sonuçlar sizi sevindirecektir. Ancak daha iyi sonuç almak için bunu 3 veya 4 kez yapmak iyi bir fikir olabilir.

Hintyağı yağı

Yine etkili bir başka bileşen, hintyağı hak ettiği ölçüden daha az bilinir! Kisti azaltmak ve iyileştirmek için yapmanız gereken tek şey kistin üzerine hintyağı koymak ve üzerine biraz ısı vermektir. Bunu sıcak su torbası veya sıcak pres kullanarak yapabilirsiniz. Bunu bir hafta boyunca her gün birkaç kez yapın. Toptak yapan kistten kısa sürede kurtulmanız mümkün bu sayede.

Yoğun, stresli yaşam tarzlarımızla, bir tutam tuzla hayat almayı unuttuk. Unutma, her şey göründüğü kadar ciddi değildir. Dikkatli olmak güzel olsa da, problemleri gözden uzak tutmak o kadar güzel. Aynı şey, böyle topaklardan kurtulmak için de geçerli. Ancak, bunu söyleyince sağlığına dikkat edin, böylece ciddi bir şeyle uğraşmak zorunda kalmazsınız!