AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Reflü neden olur? Sebepleri ve doğal tedavi yöntemleri

Reflü nedir? Reflü neden olur, nasıl geçer? Reflünün belirtileri, çeşitleri ile doğal tedavi yöntemleri ve çözümleri nelerdir? Evde reflü tedavisi için ne yapmak gerekir?

REFLÜ NEDİR?

Reflü, mide içeriğinin yemek borusuna geri hareketini tanımlamak için kullanılan terimdir.

REFLÜ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Reflü’nün en yaygın belirtileri mide ekşimesi ve ağızda ekşi bir tattır.

Diğer reflü semptomları

Göğüs ağrısı
Yutma güçlüğü
Yiyecek veya ekşi sıvının regurjitasyonu
Ses kısıklığı veya boğaz ağrısı
Yiyeceklerin boğazda veya göğüste takıldığı hissi
Kuru öksürük
Ağız kokusu

Bu semptomları düzenli olarak yaşıyorsanız, altta yatan nedeni belirlemek ve bir tedavi planı geliştirmek için doktorunuzla konuşmanız önemlidir.

REFLÜ NEDEN OLUR?

Reflü yaygındır ve diyet, yaşam tarzı alışkanlıkları ve tıbbi durumlar dahil olmak üzere çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Çoğu durumda, belirli yiyecek ve içeceklerden kaçınmak ve yemekten hemen sonra uzanmamak gibi basit yaşam tarzı değişiklikleri semptomları yönetmeye yardımcı olabilir.

Reflü yaygın nedenleri şunlardır

Yağlı veya baharatlı yiyecekler, kafein ve alkol gibi belirli yiyecek ve içecekleri yemek
Sigara içmek
Fazla kilolu veya obez olmak
Gebelik
Hiatal herni, midenin üst kısmının diyaframdan göğse doğru çıktığı bir durum
Astım
Diyabet
Ağrı kesiciler, antidepresanlar ve yatıştırıcılar gibi bazı ilaçlar

Ancak düzenli olarak reflü yaşıyorsanız, altta yatan nedeni belirlemek ve bir tedavi planı geliştirmek için doktorunuzla konuşmanız önemlidir.

REFLÜ ÇEŞİTLERİ

Gastroözofageal reflü hastalığı (GÖRH)

Bu, mide asidinin yemek borusuna geri aktığı, mide ekşimesi ve yutma güçlüğü gibi semptomlara neden olduğu kronik bir durumdur.

Laringofaringeal reflü (LPR)

Bu, mide asidinin gırtlak (ses kutusu) ve farinks (boğaz) içine geri akarak ses kısıklığı ve boğaz ağrısı gibi semptomlara neden olduğu bir reflü türüdür.

Sessiz reflü

Bu, mide asidinin yemek borusuna ve boğaza geri aktığı, ancak mide ekşimesi ve hazımsızlık gibi olağan semptomların olmadığı bir reflü türüdür. Sessiz reflü boğaz temizleme, öksürük ve ses kısıklığı gibi belirtilere neden olabilir.

REFLÜ NASIL GEÇER?

Reflü tedavisi altta yatan nedene ve belirtilerinizin şiddetine bağlıdır. Çoğu durumda, basit yaşam tarzı değişiklikleri semptomları yönetmeye yardımcı olabilir.

Evde tedavi destek önerileri

Yağlı veya baharatlı yiyecekler, kafein ve alkol gibi reflüyü tetikleyebilecek belirli yiyecek ve içeceklerden kaçınmak.
Daha küçük, daha sık yemek yemek.
Yemekten hemen sonra uzanmamak.
sigarayı bırakmak
Fazla kilolu veya obezseniz kilo vermek.
Uyurken mide asidinin yemek borunuza geri akmasını önlemek için yatağınızın başını yükseltin.

Yaşam tarzı değişiklikleri semptomları iyileştirmezse, doktorunuz mide asidi üretimini azaltmak veya alt yemek borusu sfinkterini güçlendirmek için ilaç önerebilir. Şiddetli vakalarda, yemek borusunu onarmak veya midenin soruna neden olan kısmını çıkarmak için ameliyat gerekebilir. Bireysel ihtiyaçlarınız için en iyi tedavi planını belirlemek üzere doktorunuzla konuşmanız önemlidir.

Sağlık hakkında daha fazla bilgi ve doğal tedavi yöntemlerinin detaylı incelemesi için ekteki kategoriyi de ziyaret edin. Sosyal medya kullanıyorsanız bizi takip etmek için Youtube ve Instagram sayfalarını da ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak : https://saladrecipe.net/reflux/