AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Hamilelik ağrısı etkilerini azalmak için dikkat edilmesi gerekenler ve hamilelikte kasık ağrıları ile karın ağrıları sebeplerini sayfamızdan okuyabilirsiniz.

Hamilelik ağrısı

Hamilelik ağrısı için merak edilenler yazımızda paylaşıldı. Hamilelikte karın ve kasık ağrısı neden olur, bu gebelik ağrıları nasıl geçer? Gebelik ağrısı olarak da tanımlanan hamilelik ağrıları sebepleri için sorularınızın cevaplarını sayfamızdan inceleyin.

Hamilelikte (gebelikte) karın ağrısı ve hamilelikte kasık ağrısı neden olur, bu ağrılar nasıl geçer ve ya soruyu şöyle de sorabiliriz; acaba hamilelik dönemini karın ve kasık ağrısı olmadan atlatmış bir anne var mı?

Eğer varsa çok azdır, çünkü muhtemelen hamilelik döneminin en sık görülen şikayeti ve en çok yakınılan konu hamilelik ağrısı yaşamaktır. Peki hamilelikte karın ağrısı ve kasık ağrıları neden oluyor?

Şöyle düşünelim rahim, çok ufak bir organ iken, büyüyor ve göğüs kafesine kadar yaklaşacak şekilde 9. ayda büyümesini tamamlamış oluyor. Tabi, bu büyüme esnasında rahimi yerinde tutan bağlar onu aşağıya doğru çekiyor ve tabi onlar o hızla büyüyemediği için bu aşağı çekme sürecinde rahimi tekrar aşağı doğru çekerken bir kasık ağrısı oluyor, özellikle 2. trimester dediğimiz ilk üç aylık dönemin sonundan itibaren başlayan dönemde bu bazen sağ tarafta bazen sol taraftan bazen de çift tarafta belirgin bir şekilde hissedilebiliyor. Ağrıyı kesmek için çok basit şekilde doktorun önerdiği ağrı kesiciler de tabii ki yanıt veriyor ve hamilelik ağrıları için çözüm oluyor.

Gebelik ağrıları için diğer bir kasık ve karın ağrısı kaynağı ise hamileliğin artık sonlarına doğru yaklaşıldığı zaman çatı kemiklerinin genişlemesinin yarattığı, özellikle yürüme esnasındaki ağrı bebeğin doğmasına yardımcı olmak için kanalın biraz genişlemesine yardımcı olmak için çatı kemikleri birbirinden ayrılırken, anne adayında bir ağrı kaynağı olabiliyor, onun dışında hamilelikte kasık ağrısı 28. haftadan sonra bazen daha erken başlayabilir, bazen daha sonra başlayabilir hazırlayıcı kasılmalar dediğiniz Braxton Hicks kasılmalarında yine ağrı kaynağı olabilir bunun dışında tabii ki kasıklarla ve karında ağrı yaratabilecek, bağırsakların tembelliği gibi bir durum da söz konusu olabilir. genel olarak söylemek gerekirse kasık ve karın ağırlarım hamilelikte herhangi bir soruna işaret etme olasılığı son derece az, çünkü oldukça sık görülür.

Kısaca toparlamak gerekirse; gebelik ağrıları yaşıyorsanız, hamilelikte kasık ağrısı azaltmak için bazı basit kurallara dikkat etmeniz ve uygulamanız büyük fayda sağlar. Hamilelikte karın ağrısı az çekmek için öncelikle bol ve düzenli egzersiz yapın ve yatış pozisyonunuza dikkat edin. Böylece hamilelik ağrıları için hissedilen basıncı azaltabilirsiniz. Hamileliğin ilk döneminde yatış pozisyonu çok önem teşkil etmez buna karşın ikinci döneminde bebeğinize giden kan miktarında artış sağlama gayesi ile annenin yan olarak yatması önerilir.

Gebelik süreci boyunca anne adayları sık sık hamilelik ağrısı ile karşılaşacaktır. Genel durumlar haricinde kendinizi iyi hissetmediğiniz anlarda bir doktora görünmekten de kaçınmamanızı öneririz. Hamilelik ve sağlık ile ilgili diğer paylaşımlarımızı ekli sayfamızdan da inceleyebilirsiniz.