AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Saç kepeği neden olur? Kepek tedavisi nasıl yapılır? Saç kepeği nasıl geçer? Kepeklenme için doğal çözümler ve ev ilaçları olarak neler kullanılabilir?

Kepek tedavisi

Saç kepeği neden olur? Kepek tedavisi nasıl yapılır? Saç kepeği nasıl geçer? Kepeklenme için doğal çözümler ile kepekten kurtulma için ev ilaçları olarak neler kullanılabilir?

Kepek nedir?

Seboreik dermatit olarak da bilinen kepek, yaygın bir saç derisi problemidir.

Kepek neden olur?

Kuru cilt, tahriş olmuş yağlı cilt, saç derisinde bakteri ve mantar oluşumu, iltihaplı deri koşulları ve diğer faktörler nedeniyle oluşabilir. Saç derisindeki kuru cilt pullarının aşırı oluşumu ile birlikte kaşınmaya neden olur.

Kepek problemi için evde uygulanabilecek yöntemler sizin için araştırılarak hazırlandı.
Kepek, sağlıklı saç bakım programı izlenerek kontrol edilebilir. Ayrıca bazı basit doğal ev ilaçlarını da deneyebilirsiniz. Doğal ilaçların sonuçlarını görmek zaman aldığı için, ancak sorunu tamamen etkili bir şekilde tedavi edebileceği doğrudur.

Kepek nasıl yok edilir yöntemlerine göz atalım.

İşte kepek için ilk 10 ev ilacı

Kepek nasıl giderilir Ahmet Maranki yazılarındanda bilgi edinilmiştir.

Hint Leylakı

Neem olarak da bilinen Hint Leylakı antifungal ve antibakteriyel özellikleri, kepeklenmenin yanı sıra kafa derisi akne, kaşıntılı kafa derisi ve saç dökülmesi gibi diğer birçok saç sorununa da yardımcı olur .

Bir avuç dolmalık yaprakları dört bardak suda kaynatın.
Çözünür hale getirin ve çözeltiyi sıkın.
Bu püreden çıkan suyu, haftada iki veya üç kez bir saç durulama sıvısı olarak kullanın.

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı, antifungal özelliklerinden dolayı kepekleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Kuru kafa derisini nemlendirir ve kaşıntıdan kurtarır.

Bir miktar hindistan cevizi yağı alın ve yarım limon suyu miktarını karıştırın.
Kafa derisine sürtün ve birkaç dakika boyunca masaj yapın.
Saçınızı en az 20 dakika sonra yıkayın.
Bu yöntemi haftada iki ila üç kere takip edin.

Elma Sirke Sirkesi

Kepeğe elma sirkesi ile işlem kepekten kurtulmada etkilidir. Kafa derisinin pH dengesini eski haline getirir, böylece tahribatın büyümesini engeller. Aynı zamanda doğal bir saç temizleyicisi olarak çalışır ve tıkanan gözenekleri ve kıl foliküllerini temizlemeye yardımcı olur.

İki yemek kaşığı elma sirkesi alın.
İçine eşit miktarda su ve 15-20 damla çay ağacı yağı karıştırın.
Kafa derisine uygulayın ve masaj yapın. Birkaç dakika sonra saçlarınızı durulayın.
Bu doğal tedaviyi haftada iki veya üç kez uygulayın.

Karbonat

Hafif bir eksfoliye edici olarak, karbonat ölü cilt hücrelerini çıkarmanıza yardımcı olur ve fazla yağ emer . Kafa derisindeki pH seviyelerini dengelemeye yardımcı olur ve kepeklenmeye neden olan mantarların büyümesini azaltır.

Saçınızı ıslatın ve kafa derinize bir avuç kabartma tozu sürtün.
Birkaç dakika sonra saçlarınızı ılık suyla durulayın.
Birkaç hafta boyunca haftada bir veya iki kez tekrarlayın.
Not: Bu tedaviden sonra saçlarınızı şampuanlamayın.

Beyaz Sirke

Beyaz sirke, kepek için en iyi ev bakımlarından biridir. Sirke, saçlı deride mantar oluşumunu önleyen ve kaşıntıyı hafifleten asetik asit içerir.

İki bardak suya yarım bardak sirke ekleyin. Saçınızı şampuanladıktan sonra bu karışımı kullanarak saçlarınızı durulayın.
Başka bir seçenek ise iki bileşen beyaz sirke, biraz zeytinyağı ve üç ölçek su karışımı ile saç derinize masaj yapmaktır. 10 dakika sonra durulayın ve hafif bir şampuan kullanarak saçlarınızı yıkayın.
Bu çözümlerden birini haftada bir veya iki kez takip edin.

Zeytinyağı

Derinlemesine kuruluk, etkili doğal nemlendirici olan sızma zeytinyağının düzenli kullanımı ile iyileştirilebilir .

Biraz ısınana kadar sızma zeytinyağı ısıtın.
Saç derinize masaj yapın ve ardından saçlarınızı sıcak bir havluyla sarın.
En az 45 dakika veya gece boyunca bekletin ve sonra saçlarınızı şampuanla yıkayın ve kurulayın.
Bu yöntemi haftada birkaç kez tekrarlayın.

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı güçlü antifungal özelliklere sahiptir, bu da kepek için iyi bir yöntemdir.

Saçınızı yıkarken normal şampuanınıza birkaç damla çay ağacı yağı ekleyin. Şampuana bu esans yağ birkaç damla ekleyin.
Zeytinyağı veya hindistan cevizi yağına birkaç damla çay ağacı yağı ilave ederek de yağı seyreltebilirsiniz. Saçınıza uygulayın, en az 30 dakika veya gece boyunca bekletin ve sonra saçınızı yıkayın. Bunu haftada bir veya iki kez yapın.

limon suyu

Limon suyu, kepeklenmeye neden olabilecek mantarlarla mücadele eden asitler içerir. Aynı zamanda kafa derisinde kaşıntıyı hafifletmeye yardımcı olur .

Yarım çorba kaşığı sade yoğurtta yarım kaşık limonun suyunu karıştırın. Saçınıza ve saç derinize uygulayın. saçlarınızı şampuanlamadan ve durulamadan önce yaklaşık 20 dakika bekletin.
Alternatif olarak, biraz su ile karıştırılmış birkaç çay kaşığı limon suyu ile saç derinize masaj yapabilirsiniz. Saçlarınızı şampuanlamadan önce 5 dakika bekletin.
Bu çözümlerden birini haftada birkaç kez tekrarlayın.

Aspirin

Aspirin, kafa derinizdeki kepek kontrol etmeye yardımcı olabilecek salisilik asit içerir.

İki aspirin ince bir toza ezin ve bir şampuanla karıştırın. Kafa derinize masaj yaparak saçınızı karışımla yıkayın. Birkaç dakika bekletin ve sonra saçınızı iyice yıkayın. İsterseniz, tozunu tamamen çıkarmak için saçlarınızı normal şampuanla tekrar yıkayın.
Alternatif olarak, üç aspirini ezin ve tozu bir yemek kaşığı sirke içinde çözün. Karışımı kafa derisine masaj yapın. Yarım saat bırakın ve saçınızı iyice yıkayın.
Listerin, aspirin gibi, antifungal özellikleri ve alkol içeriği sayesinde kepekleri de tedavi etmek için kullanılabilir . Saçınızı haftada bir kez durulamak için sadece Listerin kullanın.

Çemen Tohumları

Çemen, kepeklenmeyi büyük oranda kontrol etmeye yardımcı olan antifungal ve yatıştırıcı özelliklere sahiptir.

İki veya üç çorba kaşığı çemen tohumlarını bir gece boyunca suda bekletin. Sabahları onları ince bir macun haline getirin. Buna ayrıca birkaç çay kaşığı sade yoğurt ilave edebilirsiniz.
Macunu kafa derisine uygulayın ve birkaç saat bırakın.
Durulayın ve saçlarınızı şampuanlayın.
Bunu haftada bir veya iki kez yapın.

Kepek için bu doğal ilaçları kullanırken sabırlı olmayı unutmayın. En iyi sonuçları almak için seçtiğiniz yöntemin tutarlılığını sürekli takip etmeniz gerekecek.