AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Mide asidi nedir? Mide asidine ne iyi gelir? Mide asidini azaltmak için ne yapmalı? Mide asidini azaltan gıdalar nelerdir?

Mide asidi

Mide asidi nedir? Mide asidine ne iyi gelir? Mide asidini azaltmak için ne yapmalı? Mide asidini azaltan gıdalar nelerdir? Soruların cevapları sayfamızda paylaşıldı.

Mide asidi nedir?

Halk arasında mide yanması olarak bilinir. Mide asidi nasıl giderilir öğrenmek için yazımızı inceleyebilirsiniz. Midenin ürettiği sindirim asitleri aşırı veya dengesizliği, mide ağrısı, yaygın bir sorundur.

Mide asidi neden olur?

Midemiz yenilen gıdaları sindirmek için bir asit üretir. Bu asidin fazla olması sonucunda gastrit ve ülser gibi rahatsızlıklar meydana çıkar. Asit oranı az olduğu takdir de ise bu sefer de hazımsızlık sorunları yaşanır. Eğer asit yemek borusundan kaçtığı takdirde reflü gibi hastalıklar ile karşılaşılabilir. Bu nedenlerden ötürü mide asidini denge tutmak ve tüketilen gıdaların seçiminde bu denge unsuruna dikkat etmek sağlık için faydalıdır.

Mide asidi neden artar?

Asitlik problemlerinden sıklıkla acı çekenler, “mide asidi” sahibi olabilirler. Baharatlı gıdalar yemek, egzersiz yapmamak, düzensiz beslenme alışkanlıkları, stres veya alkol sıklıkla asitlilik sorunlarına neden olabilir.

Mide asidine ne iyi gelir?

Mide asidi ilacı olarak doğal yöntemlerde etkili olabilir. Öncelikle basitçe biraz su içmek midenizden fazla asidi nötralize etmenize ve boşaltmanıza yardımcı olacaktır .

Asiditeden sık sık muzdarip olursanız, sabahları uyandıktan hemen sonra uykuya gitmeden önce her gün bir bardak ılık su için. Asitlik oluşuma katkıda bulunabilecek ve yanlış sindirmeye neden olabileceğinden yemek sırasında veya hemen sonrasında su içmeyin.

Mutfağınızda veya buzdolabınızda mide asiditesinden kurtulmak için kullanılabilen daha basit maddeler mevcuttur.

Mide asidini azaltan gıdalar nelerdir?

Asitlik üretimini azaltan ve mide asidini tedavi için kullanılabilecek gıdalar ile besinler arasında en iyi 10 ev ilacı alt satırlarda yer alıyor.

Fesleğen yaprakları

Fesleğen yapraklarının yatıştırıcı ve yağmacı özellikleri asitliğin, gazın ve mide bulantısının anında rahatlamasını sağlayabilir. Fesleğen kullanarak mide asidi ile mücadele edebilirsiniz.

Mide yanması sebebi olan asit rahatsızlığının ilk işaretinde sadece biraz fesleğen yaprağı yiyin. Onları iyice çiğnemeye dikkat edin.

Bir başka seçenek, fesleğen yaprağı bir bardak suda birkaç dakika kaynatın. Kaynamış fesleğeni balla tatlandırın. Biraz da süt eklemeyin. Sık sık içebilirsiniz.

Tarçın

Asitlik için tarçın etkili bir çözüm sunabilir. Sindirim sağlığı için tarçının olumlu etkileri vardır. Doğal bir antasit gibi çalışır ve mide gazını gidermeye yardımcı olur .

Bir bardak suya yarım tatlı kaşığı tarçın tozu ekleyin. Bir kaynatın ve birkaç dakika sonra dinlendirin. Tarçınlı çayını günde iki ila üç kez için. Çorbanıza veya salatanıza tarçın tozu da ekleyebilirsiniz.

Ayran

Mide asidi için ayran da etkili besinler arasındadır. Midede asitliği normalleştiren laktik asit içerir. Ayranı satın alabilir veya kendiniz yapabilirsin.

Diğer çözüm ise karışım yapmak için yarım çay kaşığı çavdar tohumlarını biraz su ile öğütün. Kaymak da denilen bir bardak sade tereyağı içinde karıştırın ve asitliğin neden olduğu karın ağrısını gidermek için tüketin. Veya rahatlayana kadar günde birkaç kez sade yağ içebilirsiniz. En iyi sonucu almak için biraz karabiber veya bir çay kaşığı öğütülmüş kişniş yaprağı karıştırın.

Elma sirkesi

Doğada asidik olmasına rağmen, elma sirkesi alkalize edici bir etkiye sahiptir. Böylece, mide asiditesini tedavi etmeye yardımcı olur.

Bir veya iki çay kaşığı çiğ, filtrelenmemiş elma sirkesi, bir bardak suya karıştırın. Günde bir veya iki kez iç. Yemekten önce de içebilirsiniz.

Karanfil

Mide yanması için karanfil olumlu etki sağlayabilecek doğal ilaçlar arasındadır. Karanfiller midede hidroklorik asidi arttıran zararlı etkisi nedeniyle asitliği hafifletir ve gazdan arındırmaya yardımcı olabilir. Popüler inancın aksine, asidite, düşük mide asidi nedeniyle de ortaya çıkabilir.

Mide sularının sisteminize kalabilmesi için iki ile üç arasında karanfil çiğneyin. Ezilmiş karanfilleri ve kakuleyi eşit miktarlarda karıştırın, asit sorununu en aza indirmeye ve sıklıkla bu soruna eşlik eden kötü kokuyu temizlemeye yardımcı olabilir.

Kimyon tohumu

Kimyon mide asitliği için iyi bir baharattır. Kimyon tohumları, büyük bir asit nötrleştiricisi olarak işlediği için asitliğin tedavisinde de kullanılabilir. Ayrıca, sindirmede yardımcı olur ve mide ağrısını hafifletir.

Biraz kavrulmuş kimyon tohumunu ezin ve bir bardak suya karıştırın. Her yemekten sonra için. Bir çay kaşığı kimyon tohumunu bir bardak suda kaynatabilirsiniz, suyu sıkın ve sonra yemekten sonra suyu içebilirsiniz.

Bir başka seçenek, bir çay kaşığı kişniş tohumu tozunu, kimyon tohumu tozu, rezene tohumu tozu ve biraz şekerlerin bir buçuk su bardağı suda karıştırılmasıdır. Aç karnına için.

Zencefil

Anti-inflamatuar özellikleri asitlik tedavisine yardım eder. Zencefil suyu mideyi de rahatlatabilir.

Asitlik sırasında sadece bir parça taze zencefil çiğneyin. Ayrıca bir fincan kaynar suya biraz taze zencefil dilimleri koyabilir, birkaç dakika kadar bekletip ve sonra da içebilirsiniz. Günde 2-3 defa alınan bir kaşık zencefil suyu bile asitlik rahatlığı sağlayabilir.

Şeker kamışı şekeri

Sindirime yardımcı olur ve sindirim sisteminde alkalinleşir, böylece mide asiditesini azaltır. Çoğu Hint ya da Asya etnik bakkalından ya da internetten satın alabilirsiniz.

Her yemekten sonra, asitlik ortadan kaybolana kadar küçük bir tane ile yüzünüzü ovun. Bu yöntem şeker hastalığı olan insanlarda mide asidi tedavisi için uygun değildir!

Rezene

Rezene tohumu ve rezene, sindirime yardımcı olan ve mide gazını rahatlatmaya yardımcı olan yararlı özelliklere sahiptir.

Ağır veya baharatlı bir yemek yedikten sonra biraz tüketin. Bir veya iki çay kaşığı rezene tohumunu bir bardak sıcak suda bekletin. Süzüp günde birkaç kez için.

Soğuk Süt

Midede gastrik asitlerin stabilize edilmesine yardımcı olur ve asitlikten kurtulmanıza yardımcı olur. Süt kalsiyum açısından zengindir, bu da mide asidini biriktirmeyi önler. Asitlik problemlerini önlemek veya yatıştırmak için bir bardak soğuk süt içmek yeterlidir.

Mide asidi şikayetinden kurtulmak için bir daha ki sefere, bu ilaçları deneyin. Bir iki gün içinde acıyı hafiflemezse mutlaka bir doktora danışın.

Sağlık hakkında daha fazla bilgi ve doğal tedavi yöntemlerinin detaylı incelemesi için ekteki kategoriyi de ziyaret edin. Sosyal medya kullanıyorsanız bizi takip etmek için Youtube ve Instagram sayfalarını da ziyaret edebilirsiniz.