AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kayseri köftesi tarifi

Kayseri köftesi nasıl yapılır? Kayseri köftesi tarifi ile yapımı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Kayseri iline özgü et yemekleri arasında olan bu köftenin yapımı için gerekli malzeme listesi ve tarifini alt satırlardan inceleyebilirsiniz.

Kayseri köftesi malzemesi

500 gram köftelik kıyma
1 kahve fincanı ince bulgur
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 adet kuru soğan
Kızartmak için 3 adet patates
2 adet patlıcan
2 adet domates
1 su bardağı sıvıyağ

Kayseri köftesi tarifi

Kayseri köftesi yapmak için önce, yoğurma kabında bulguru 1 kahve fincanı suyla ıslatalım. Kabarması için 5 dakika bekletip, soğanı rendeleyelim. Tuz, karabiber ve kıymayı ilave edip, iyice yoğuralım. yassı ve yuvarlak köfteler hazırlayalım.

Patates ve alacalı soyulmuş patlıcanları halka şeklinde doğrayalım. Renklerinin kararmaması için tuzlu suda bekletelim. Yağı tavada kızdırdıktan sonra önce patatesleri, sonra patlıcanları kızarttıktan sonra köftelerinde iki tarafını kızartalım.

Geniş bir tencerede sıvıyağ ile küp şeklinde doğranmış domatesleri sote yapalım. Domateslerin üzerine 1 patlıcan, 1 patates, 1 köfte sırasıyla dizelim. 1.5 su bardağı ılık su ekleyip, kapağını kapattıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirelim ve sonrasında servis yapalım.

Artık Kayseri köftesi tarifi ile hazırladığımız et yemeği ikrama hazırdır. Yapanların ellerine sağlık, yiyenlere afiyetler olsun.

Değişik et yemekleri için ekli sayfamızı da inceleyebilirsiniz.