AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kebap tarifi

Kebap nasıl yapılır? Izgara kebabı ve İstanbul kebapları ile kebaplar hakkında bilgiler sayfamızda paylaşılmıştır. Kebap çeşitleri için lezzetli kebap tarifleri ve ipuçlarını sitemizden inceleyebilirsiniz.

Mutfağımızda ızgara ve pideli kebapları iki kısma ayırabiliriz.

1- Saray ve konaklar zamanından günümüze süre gelen ve devam etmekte olan kebaplar. Bunlara İstanbul kebapları denilir. Yapım usulleri genellikle İstanbul yöresine özgüdür.

2- Güney ve Güneydoğu illerimizin kebapları.

Bu iki kebabı incelediğimiz zaman ortaya 2 zıt kebap şekli çıkmaktadır.

Birinci şekil; İstanbul kebapları dediğimiz bugün yabancıların da tanıdığı kebaplar olarak kuşbaşı kesilmiş yağsız ve az yağlı koyun veya kuzu etinden kömür ızgarasında pişen kebaplardır.

İkinci şekil; Güney ve Güneydoğu kebaplarında ise durum değişiktir. Her ne kadar et çift bıçakla veya zırh tabir edilen bıçaklar ile kıyılıp yapılsa da kıymadan yapılmaktadır ve İstanbul kebaplarına oranla daha yağlıdır. Pişirme tarzı da başkadır. İstanbul kebapları ızgara da pişerler Güneydoğu kebapları ise açık ateşte pişerler.

Takdim şekilleri : İstanbul kebaplarının takdim şekli elbette Güney ve Güneydoğu kebaplarından daha iyidir. Yalnız İstanbul’da tüm profesyonel mutfaklar dahi Güney ve Güneydoğu’da yapılan pideyi yapamazlar. Güney kebaplarının takdim şekli göze hitap etmiyor olsa bile pideleri çok güzeldir. Ayrıca önemle belirtmeliyiz ki kebabın eti ne kadar mühim ise pidesi de aynı oran da mühimdir ve ikisi bir ahenk içinde lezzet uyumu sağlamalıdır.

Kebap nasıl yapılır? Bu sorunun cevabını merak edenlere pek çok değişik kebap tarifi ile öneri sunuyoruz. Kebap yapımı için lezzet sırları ve kebaplar hakkında öneriler sitemizde yer almaktadır. Değişik kebap tarifleri için et yemekleri kategorisini inceleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!