AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Izgara tarifi

Izgara nasıl yapılır? Izgara nasıl hazırlanır? Izgara tarifleri ve ızgara yapımı için bilinmesi gereken lezzet sırları sayfamızda paylaşılmıştır.

Izgara hazırlarken nelere dikkat etmek gerekir? Bu ızgara ipuçları için alt satırları inceleyebilirsiniz.

Not 1 : Kömür ızgaraları elbette en makbul olan ızgaralardır. fakat ızgara pişecek et v.s.’nin kalitesi iyi olmaz ise ızgaranın da yapabileceği bir şey yok demektir. Bu nedenle kullandığınız etin kalitesine önem vermeniz tavsiye edilir. Izgaranın altında en az 15 cm’lik derinlik olmalıdır. Altı külle 5 cm doldurulduğu zaman harareti kaybetmemeli ve ateş bol şekilde yanmalıdır. Üzerine kül serpilip bastırıldığı zaman yeter derece de hararet verebilmelidir. Eğer ızgara açık ateşte pişerse yağlı parçalar alevlenir, et yanar yağ sürmezseniz kurur. Bunun için ateşin üzerine kül serpmek, küllemek gerekir ve unutulmaması gereken etler 2-3 cm yüksekte pişemlidir. Eğer 5-6 cm veya biraz daha fazla yüksekte pişerse et ızgarası haşlama intibası uyandırır. Eti koyar koymaz renk alsın ve sulandırmasın diye ızgaranın demirleri kalın olmalıdır.

Not 2 : Elektrikli ve gaz ızgaraları gerek ülkemizde, gerek dünyanın her yerinde başarı ile kullanılmaktadır.

Bilindiği üzere Güney illerimizde herkes kendi adetlerine göre bir kebap ustasıdır. Kebapları açık ateşte pişer, içinde mangal kömürü yanan kutu gibi ocakları vardır. Şişlerin bir ucunu ve kebabın bitimindeki boş kısmı ızgaranın kenarına oturtarak alttaki ateşin harareti ile pişirirler. Çok da lezzetli olur. Ustasına da denk geldi mi ziyafeti kaçırmamanızı öneririz.

Değişik ızgara tarifleri için et yemekleri kategorisini inceleyebilirsiniz. Afiyet olsun.