AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Koltuk altı tüyleri temizleme için doğal yöntemleri yazımızdan okuyabilirsiniz.

Koltuk altı tüy temizliği

Doğal yöntemlerle koltuk altı tüy temizliği nasıl yapılır? Koltuk altı tüyü almanın doğal yöntemi için alternatifleri sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Vücudumuzun her bölümünün özel bir bakım gerektirdiğini inkar edilemez. Koltuk altları da buna dahildir. Yaz yaklaştığı için koltuk altlarına iyi bakmak ve onları temiz ve tüysüz tutmak çok önemlidir. Bununla birlikte, tıraş veya salon bakımı, koltuk altı tüylerinden kurtulmanın tek yolu değildir.

Sadece 2 dakikada (Basit doğal çözeltiyle) koltuk altı tüyleri nasıl kaldırılır?

İstenmeyen tüylerden kurtulmanıza yardımcı olabilecek doğal ilaçlar üretebilirsiniz. Bunlar uzun vadede gerçekten etkilidir. Basit ev yöntemleriyle koltuk altı tüylerini sadece iki dakika içinde nasıl kaldırabileceğinizi yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

2 bardak şeker
1/4 fincan limon suyu
1/4 su bardağı su
1/4 fincan bal

Nasıl hazırlanır ve nasıl uygulanır?

Bir bardak suyu ateşin üzerine koyun ve bir süre su kaynatın. Kaynatmaya başladıktan sonra, içine diğer malzemeleri ilave edin ve iyice karıştırın. Malzemeleri düşük ateşte yaklaşık yarım saat kaynatın. Çözelti kahverengiye dönünce ve kıvamı koyu hale geldiğinde alevden çıkarın ve soğumaya bırakın.

Artık işleme geçebiliriz. Koltuk altlarını suyla yıkayıp temiz bir havluyla hafifçe kurulayın. Bu, terin giderilmesinde yardımcı olacaktır. Pudra alın ve koltuk altı tozlarınızı pudralayın. Toz, koltukaltı bölgesinden ekstra yağ çıkarmaya yardımcı olur. Şimdi, düz bir kaşık alın ve bu karışımı koltuk altı tüylerinize eşit bir şekilde yayın. İnce bir tabaka uyguladığınızdan emin olun çünkü kalın bir tabaka işlemi dağınık hale getirebilir.

Karışımın bir süre sertleşmesine izin verin. Kuruduğu zaman, koltuk altınızın cildini sıkın ve diğer elinizi kullanarak şekerli çözeltiyi soymaya çalışın. Yavaşça yaparsanız, balmumu kırışıklıklar oluşturabilir ve tüyler etkin bir şekilde temizlenmez, çünkü çekerken gerçekten hızlı olmanız gerekir. Balmumunun geriye kalan kalıntısını su ve sabunla temizlemek çok önemlidir.

Kuruma sonrası, cildi yumuşak ve pürüzsüz tutmak için hafif bir nemlendirici kullanın. Aynı işlemi diğer koltuk altınızda da yapabilirsiniz. Ancak bunu denemeden önce bir yama testi yapmak çok önemlidir. Birazını, önce derinin küçük bir bölümüne uygulayın. Herhangi bir alerjiye neden olmazsa, bunu koltuk altınıza uygulayabilirsiniz. Aynı karışım ağda olarak da kullanılabilir. Bunu serin bir yerde saklayabilir ve onu kullanmak istediğiniz zaman tekrar ısıtıp tekrar kullanabilirsiniz.

Koltuk altı tüylerinin doğal olarak çıkarmanın en kolay yolu budur. Ancak limon suyu gibi macundaki bazı bileşenlere karşı alerjisi olanlarda var. Onlar içinde, koltukaltı tüylerinden kurtulmanın diğer doğal yolları mevcut. Bunlardan bazılarını aşağıda belirttik.

Yumurta ve mısır unu macunu ile koltuk altı tüy temizliği

Bu yöntemde, yumurta akına, bir çorba kaşığı çorba kaşığı mısır unu ve yarım çorba kaşığı mısır unu ilave edelim. Maddeleri iyice karıştıralım. Koltuklarına uygulayıp, kurumasını bekleyelim. Su ile yıkayalım.

Süt ve zerdeçal macunu ile koltuk altı tüy temizliği

İki çorba kaşığı süt içine bir çorba kaşığı zerdeçal ekleyelim. Pürüzsüz bir macun oluşturmak için çözeltiyi iyice karıştıralım. Şimdi bu macunu koltuk altına uygulayalım ve bir süre kurumasını bekleyelim. Kuruduktan sonra suyla yıkayalım.

Şeker ve limon macunu ile koltuk altı temizliği

Bu yöntem, doğal olarak vücut kıllarından kurtulmak için uygulanan eski yöntemler arasındadır. İki çorba kaşığı limon suyuna bir çorba kaşığı şeker ekleyelim. Pürüzsüz bir macun oluşturmak için malzemeleri karıştıralım. Bu macunu, koltuk altına tüylerin büyüme yönünde uygulayalım. Bir süre kurumasını bekleyelim. Islak ve temiz bir bezle temizleyelim. Bu yöntem haftada iki kez veya üç kez uygulanırsa, koltuk altlı tüylerinizin büyümesinde bir düşüş fark edersiniz.

Yumurta maskesi ile koltuk altı tüyü temizleme

Bu maskeyi hazırlamak için, bir yumurtanın beyaz kısmını alalım. Bir çorba kaşığı şeker ekleyelim. Malzemeleri ince bir macun oluşturana kadar iyice karıştıralım. Şimdi, bunu koltuk altlarınıza uygulayıp, bir süre kurumasını bekleyelim. Kurutulmuş yumurta maskesini tüy büyümesinin tersi yönünde çekelim. Tüyler çıkacak. Cildinizi su ile yıkayıp, bölgeye hafif bir nemlendirici uygulayalım.

Nohut unu maskesi ile koltuk altı tüy temizleme

Bu uygulamada macun yapımı için bir kase içine 4-5 çorba kaşığı nohut unu ekleyelim. Bir çay kaşığı taze krema, 4-5 çorba kaşığı süt ve bir çay kaşığı zerdeçal ilave edelim. Yumuşak bir macun oluşturmak için tüm malzemeleri iyice karıştıralım. Bunu, koltuk altı kollarınıza kıl büyümesi yönünde eşit bir şekilde uygulamaya başlayalım. Yarım saat bekletip, ardından unu ovuşturmaya başlayalım. Kurutulmuş macunu elimizle çekerek tamamen çıkartalım. Sadece suyla yıkayın. Bunu haftada bir kez yapmanız önerilir.

Görüleceği üzere doğal yöntemler ile koltuk altı temizleme çok da zor değil. Yani; traş bıçağı kullanmak gibi bir mecburiyetiniz yok!