AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Yoğurtla saç bakımı yapmanız için saç maskeleri malzemeleri ve uygulama tarifleri sayfamızda!

Yoğurtla saç bakımı

Yoğurtla saç bakımı nasıl yapılır? Yoğurt ile saç bakımı yapmak için formüller ve yoğurtla saç maskesi uygulanması hakkında bilgiler yazımızda paylaşıldı. Vücut bakımlarından sonra saçlarımıza nasıl bakmalıyız hep birlikte öğrenelim. Yöntemlerin hepsi doğal ve sağlıklıdır. Saçınızı sağlıklı tutmak tek başına bir görev, saçlarınızı büyütmeye odaklanmak daha da zor bir görev olabilir. Saçınızı sağlıklı ve büyümek için çok fazla özen, enerji ve çaba gerektirir. Ancak saçınızın sağlığına katkıda bulunurken süreci hızlandırmaya yardımcı olan bazı maddeler vardır. Hiç tahmin edilmese bile Yoğurt aslında doğal saç bakım bileşeni olma özellikleri taşır. Saç sağlığı için vazgeçilmez vitamin ve yağ asitleri bakımından zengin bir üründür. Bileşen mükemmel saç büyütmeye de yardımcı ögedir.

Yoğurtla evde saç bakımı yapmanın faydaları nelerdir?

Kafa derisini yatıştıran anti-fungal özellikleriyle kepekten kurtulmanıza yardımcı olur.
Saçınızı daha uzun süre nemli tutarak kıvrılmayı yumuşatmaya yardımcı olur.
Kafa derisi sağlığını iyileştirerek ve folliküllerin tıkanmasını azaltarak saç dökülmesini kontrol eder.
Sebum üretimini düzenleyerek kafa derinizin pH seviyelerini dengeler.
Saça yumurta maskesi kullananlar oldukça çoğunlukta gibi görünüyor.
Yoğurt, soğutma etkisiyle kafa derisini rahatlatır.

Doğal saç bakımı için zeytinyağı yumurta bilinen yöntemler arasındadır. Biz de buna ilave olarak yoğurtla yapılacak saç bakım formülleri ile uygulanmasını anlatalım. Sırası ile malzemeleri, yapılışı ve faydaları alt satırlarda yer almaktadır.

Yumurta ve yoğurtla saç bakımı

Yoğurt ve yumurta ile saç bakımı yapmak için gerekli malzemeleri ve bakımın yapılışını alt satırlardan inceleyebilirsiniz. Yaklaşık 30 dakika sürecek bir işlem süresi vardır. Hafta da iki kere yapmanız idealdir.

Yumurta ve yoğurt saç maskesi malzemeleri

1 yumurta
2 yemek kaşığı Yoğurt

Yapılışı

Bir kap içinde  sarı ile beyaz birleşinceye kadar yumurtayı çırpın. Akan yumurta için, 2 çorba kaşığı yoğurt ekleyin ve karıştırarak tutarlı bir macun oluşturun. Saçınızı bölümleyin (nemli veya kuru) ve bu maskeyi köklerden uçlara uygulamaya başlayın. Saçlarınızın tümünü kapladığınızdan emin olun ve ardından maskeyi 20-30 dakika bekletin. Maskeyi şampuan ve ılık su ile yıkayın.

Faydaları

Yumurta, kafa derinizi ve saçınızı besleyen proteinlerle doludur. Bu, saçınızın hızlı ve sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlar.

Muz ve yoğurtla saç bakımı

Yoğurt ve muz ile saç bakımı yapmak için gerekli malzemeleri ve bakımın yapılışını alt satırlardan inceleyebilirsiniz. Yaklaşık 30 dakika sürecek bir işlem süresi vardır. Hafta da iki kere bu maskeyi tekrarlayabilirsiniz.

Muz ve yoğurt saç maskesi malzemeleri

½ Muz
1 yemek kaşığı Yoğurt
3 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı

Bir kapta, topak yok olana kadar muzu ezin. Öğütülmüş muz, kalan bileşenleri ekleyin ve pürüzsüz, tutarlı bir macun elde edilinceye kadar karıştırın. Bu karışımı tamamen örtene kadar köklerinden saçlarınızın ucuna uygulayın. Saç maskesini en az 25-30 dakika açık tutun. Şampuanla yıkayın.

Faydaları

Bu maske son derece nemlidir, besleyici ve ayrıca kafa derisi temizleme özellikleri de içerir. Hem saç derinizin hem de saçınızın sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Zeytinyağı ve yoğurtla saç bakımı

Yoğurt ve zeytinyağı ile saç bakımı yapmak için gerekli malzemeleri ve bakımın yapılışını alt satırlardan inceleyebilirsiniz. Yaklaşık 20 dakika sürecek bir işlem süresi vardır. Hafta da iki kere tekrarlayabilirsiniz.

Zeytinyağı ve yoğurt saç maskesi malzemeleri

1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 bardak Yoğurt
1 yemek kaşığı limon suyu
2 su bardağı su

Yapılışı

Yağ ve yoğurt bir kapta karıştırıp kenara koyun. Limon suyunu ve suyunu bir sürahide birleştirin. Saçınızı şampuanla yıkayın ve fazla suyu sıkın. Yoğurt yağı saç maskesini nemli saçlarınıza uygulayın ve 20 dakika bekletin. Yoğurt maskesini serin veya ılık suyla durulayın. Saçlarınızı limon suyu ile durulayarak takip edin.

Faydaları

Saçlarınızı sağlıklı tutmak ve kırılmayı önlemek, saç büyümesinin önemli bir parçasıdır. Bu saç maskesi saçlarınızı serin tutar ve daha kolay şekillenmesi ve taranmasına yardımcı olur. Limon ile durulama aynı zamanda saç derinizin pH’sını dengeler ve saçınıza parlaklık kazandırır.

Bal ve yoğurtla saç bakımı

Ballı yoğurt ile saç bakımı yapmak için gerekli malzemeleri ve bakımın yapılışını alt satırlardan inceleyebilirsiniz. Yaklaşık 30 dakika sürecek bir işlem süresi vardır. Hafta da iki kere tekrarlayabilirsiniz.

Bal ve yoğurt saç maskesi malzemeleri

½ bardak Yoğurt
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı elma sirkesi

Yapılışı

Pürüzsüz, tutarlı bir macun oluşturmak için tüm malzemeleri bir kapta birleştirin. Karışımı köklerden saçlarınızın uçlarına bölümler halinde uygulamaya başlayın. Bunu, karışımınız tamamen saçınızı örtene kadar yapın. Yoğurt-bal karışımını yaklaşık 30 dakika açık tutun. Hafif bir şampuanla yıkayın.

Faydaları

Saç derinizdeki yağ üretimini kontrol etmek için mükemmel bir saç maskesi budur ve tıkanmış folikülleri önler. Kuru saçlarınız varsa veya yağlı saçlarınız varsa, bu maskeye bir muz ekleyebilirsiniz.

Aloe Vera ve yoğurtla saç bakımı

Yoğurt ve aloe vera ile saç bakımı yapmak için gerekli malzemeleri ve bakımın yapılışını alt satırlardan inceleyebilirsiniz. Yaklaşık 45 dakika sürecek bir işlem süresi vardır. Hafta da iki kere tekrarlayabilirsiniz.

Aloe vera ve yoğurt saç maskesi malzemeleri

3 yemek kaşığı Saf Aloe Vera Jel
2 yemek kaşığı Yoğurt
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 yemek kaşığı bal

Yapılışı

Pürüzsüz bir karışım elde edilene kadar malzemeleri bir kapta birleştirin. Malzemeleri kafa derisine yaklaşık 15 dakika boyunca masaj yaparak başlayın. Masaj işlemini tamamladıktan sonra saçınızın saç uzunluğunu tamamlayın ve 30 dakika daha bırakın. Şampuanla yıkayın.

Faydaları

Aloe vera’nın amino asitler ve protein içeriği yüksektir. Aynı zamanda antimikrobiyaldir ve kafa derinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Avokado ve yoğurtla saç bakımı

Yoğurt ve avokado ile saç bakımı yapmak için gerekli malzemeleri ve bakımın yapılışını alt satırlardan inceleyebilirsiniz. Yaklaşık 25 dakika sürecek bir işlem süresi vardır. Bu maskeyi kuru saçınız varsa haftada bir, normal saçlarınız için iki haftada bir kullanabilirsin.

Avocado ve yoğurt saç maskesi malzemeleri

1 bardak Yoğurt
½ Avokado
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 yemek kaşığı bal

Yapılışı

Toplu topaksız olana kadar avokadoyu ezin. Bu maddelerin geri kalanını ekleyin ve pürüzsüz, tutarlı bir macun elde edilene kadar karıştırın. Saçınıza saç maskesini uygulamaya başlayın. Köklerinizden yola çıkın ve uçlarına kadar aşağı inin. Beslenmeyi artırmak ve hasarı onarmak için köklerine ve uçlarına konsantre olun. Maskeyi 20 dakika açık bırakın ve şampuanla yıkayın.

Faydaları

Avokado, saç derisi sağlığını onaran ve yavaş saç büyümesine karşı koyan antioksidanlar ve E Vitamini bakımından zengindir. Ayrıca son derece kusursuzdur ve kuru saçlar için mükemmel bir saç bakım bileşenidir.

Köri yaprakları ve yoğurtla saç bakımı

Yoğurt ve köri yaprakları ile saç bakımı yapmak için gerekli malzemeleri ve bakımın yapılışını alt satırlardan inceleyebilirsiniz. Yaklaşık 30 dakika sürecek bir işlem süresi vardır. Saç büyümesini artırmak için haftada bir kez bu maskeyi kullanın.

Köri yaprakları ve yoğurt saç maskesi malzemeleri

1 bardak Yoğurt
Bir avuç taze köri yaprağı

Yapılışı

Yumuşak macun elde etmek için köri yaprakları bir gıda işlemcisinde yıkayın ve öğütün. Bir kapta, 1 yemek bardağı yoğurt ile yapıştırılmış köri yapraklarını karıştırın. Karışımı köklerinden başlayarak saçınıza uygulayın ve yolunuza uçlarına kadar ilerleyin. Karışımı 30 dakika bekletin ve şampuanla yıkayın.

Faydaları

Köri yaprakları saç dökülmesinde yardımcı olan protein ve beta-karoten bakımından zengindir. Bu maskenin kullanılması saç büyümesini hızlandırırken kalınlaşan saçlara yardımcı olacaktır.

Hindistan cevizi sütü ve Yoğurtla saç bakımı

Yoğurt ve Hindistan cevizi sütü ile saç bakımı yapmak için gerekli malzemeleri ve bakımın yapılışını alt satırlardan inceleyebilirsiniz. Yaklaşık 2 saat sürecek bir işlem süresi vardır. Bu saç maskesini haftada 1 kez kullanabilirsiniz.

Hindistan cevizi sütü ve yoğurt saç maskesi malzemeleri

1 su bardağı Hindistan cevizi sütü
½ bardak Yoğurt
2 yemek kaşığı Kafur Yağı

Yapılışı

Bir kapta, malzemeleri tutarlı bir karışım elde edilinceye kadar birleştirin. Bu karışımı kafa derinize masaj yapın ve saçlarınız üzerinden uygulayın. Bir iki saat bekletin. Ilık su ile durulayın.

Faydaları

Hindistan cevizi sütü, esansiyel yağ asitleri ve saç sağlığını güçlendiren vitaminler ile güçlendirilmiştir. Kafa derisine saç büyümesi için doğru beslenme sağlar.

Çemen ve yoğurtla saç bakımı

oğurt ve çemen ile saç bakımı yapmak için gerekli malzemeleri ve bakımın yapılışını alt satırlardan inceleyebilirsiniz. Yaklaşık 30 dakika sürecek bir işlem süresi vardır. Hafta da iki kere tekrarlayabilirsiniz.

Çemen ve yoğurt saç maskesi malzemeleri

1 bardak Yoğurt
Bir avuç çemen Tohumu

Yapılışı

Çemen tohumlarını yoğurtta bir gece bekletin. Tutarlı bir macun elde edilinceye kadar tohumları öğütün ve yoğurtla karıştırın. Macunu saçlı derinize ve saçınıza uygulayın. Yarım saat kadar bekletin ve ılık suyla durulayın.

Faydaları

Çemen, kafa derisi sağlığını korumak için kullanabileceğiniz en iyi malzemelerden biridir. Saç foliküllerini açar ve kepek gibi konuları ele alır.

Limon suyu ve yoğurtla saç bakımı

Yoğurt ve limon suyu ile saç bakımı yapmak için gerekli malzemeleri ve bakımın yapılışını alt satırlardan inceleyebilirsiniz. Yaklaşık 20 dakika sürecek bir işlem süresi vardır. Bu saç maskesini haftada bir kez kullanabilirsiniz.

Limon suyu ve yoğurt saç maskesi malzemeleri

4 çorba kaşığı Yoğurt
2 çay kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı bal

Yapılışı

Bir kapta, malzemeleri düzgün bir karışım elde edilene kadar birleştirin. Bu karışımı saç derinize ve saçınıza uygulayın. 15-20 dakika bekletin ve ılık su ile durulayın.

Faydaları

Bu basit saç maskesi, ağırlaştırılmış kafa derisini yatıştırmanın en kolay yollarından biridir. Aşırı yağları giderir ve sebum üretimini düzenler. Follikül sağlığındaki düzelme, sağlıklı saç büyümesine yol açar.

Saç büyümesi asla kolay değildir ve çok sabır gerektirir. Bununla birlikte, bir saç büyütme yardımı olarak yoğurt kullanılması büyüdükçe sağlıklı kalmasına yardımcı olacaktır. Yoğurtla saç bakımı tavsiye edilen doğal yöntemlerden biridir ve oldukça başarılı sonuçlar almanıza yardımcı olur. Denemenizi öneririz.