AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Japon tarzı ile sağlıklı yaşam sırları ve doğal bakım ipuçları sayfamızda paylaşılıyor.

Japon tarzı vücut bakımı

Japon tarzı son dönemin en etkili bakım trendi oldu! Son dönem kadınların kendine bakım trendi; Japon tarzı hakkında merak edilenleri sayfamızda paylaştık. Japon tarzına dair merak edilenleri yazımızdan okuyun.

Japonya güzel bir ülke. Yeşil dağlar, mavi deniz, canlı kültür ve ağzı sulandıran mutfağı; bir bütün olarak Japonların güzelliğine katkıda bulunuyor.

Japonya’ya geldiyseniz veya Japon insanlarla tanıştıysanız, bir şey aklınızdan geçebilir: “Neden Japon kadınları bu kadar ince ve çok genç görünüyor?” Bunun sırrı aslına bakarsak kendilerine özgü bir bakım tarzı uygulamalarından kaynaklanıyor. Bu yöntemlerin bütününü ise biz kısaca; “japon tarzı” diye tanımladık.

Onların sağlıklı ve genç görünümlü olmasını sağlayan Japon mutfağı ve yaşam tarzı. Örneğin, Japon yemekleri sağlık ve uzun ömür ilkesine dayanıyor. Nitekim Japonya, 100 yıldan fazla yaşayan fertleri ile dünyanın en yüksek oranlı yaşayan insanlarına ev sahipliği yapıyor.

Japonya’da yemek sadece yenmiyor. Japon halkı, yiyeceklerden doyurma amacı dışında, sağlık içinde faydalanmaya inanır.

Japon kadınların ince ve genç kalmasının nedenlerini 10 başlık halinde alt satırlarda sıraladık. Bu maddeleri inceleyin ve sizde Japon tarzını uygulayarak gençlik sırlarını keşfedin.

Yeşil çay içmek

Japon halkı yeşil çay içmeyi sever. Maça (toz haline getirilmiş yeşil çay) en kaliteli yapraklardan yapılır ve kurutulur ve ince toz haline getirilir. Bu toz daha sonra sıcak su ile karıştırılır. Yeşil çay çeşitleri, tören hazırlığı ve sunumunun yapıldığı bir Japon kültürel etkinliği olan çay töreninde kullanılır.

Yeşil çay, sadece lezzetli değil, aynı zamanda çok faydalıdır. Dünyadaki en sağlıklı çaylardan biridir. Antioksidan bakımından zengindir ve problemlerle savaşmaya ve yaşlanmayı geciktirmeye yardımcı olur. Kilo kaybına bile yardımcı olur.

Yeşil çay içmek kalp rahatsızlığı ve kanser riskini de azaltır. JAMA’da yayınlanan 2006 yılında yapılan bir araştırmaya göre, Japonya’da yüksek oranda yeşil çay tüketen yetişkinler, kardiyovasküler hastalık nedeniyle ölüm riskini azalttığını belirtti. Çalışma aynı zamanda günde 5 bardak yeşil çay içen Japon vatandaşların yüzde 26 daha düşük mortalite oranlarına sahip olduğunu söylüyor.

Fermente gıdaları tüketme

Japon halkı genellikle kefir, kombuça, lahana turşusu, miso, tempeh ve kimçi gibi fermente gıdaları tüketir.

Fermente gıdalar lakto fermantasyonu sürecinde olanlardır. Bu süreçte, doğal bakteriler yiyecek içindeki şekeri ve nişastayı beslerler ve laktik asit oluştururlar. Fermantasyon, gıdanın doğal besinlerini korur ve yararlı enzimler, B vitaminleri, omega-3 yağ asitleri ve çeşitli probiyotik suları oluşturur.

Fermantasyon iyi huylu bağırsak bakterilerini teşvik eder ve gıdayı daha kolay sindirir bir biçime dönüştürdüğünden sindirime yardımcı olur ve sindirim de kilo kaybına yardımcı olur. Buna ek olarak, hücre dokusundan zararlı toksinleri ve ağır metalleri atmaya yardımcı olur.

Physiological Antropology Dergisinde yayınlanan 2014 tarihli bir araştırmada, fermente süt ürünleri ile faydalı bağırsak mikroplarının gelişimi arasında bir bağlantı olduğu bildiriliyor.

Çalışma aynı zamanda, uzun süreli bağırsak-beyin iletişimi üzerinde bir etkisi olabileceği için, süt ürünleri olmayan fermente gıdaların ve bitkilerin bağırsak mikrobiyolojisi üzerinde olumlu bir etkisi olabileceği bulgularının olduğunu belirtti.

Deniz mahsulleri tüketimi

Yemek tercihleri konusunda Japon tarzı Amerikalıların aksi zevkler içerir. Japonlar; obezite, yüksek kolesterol ve inflamatuar hastalıklar gibi birçok sağlık sorunu ile ilişkili kırmızı et yerine deniz ürünleri yemeyi sever.

Farklı türde deniz ürünleri eşliğinde pirinç veya erişte, Japonya’da ortak yemeklerdir. Japonya deniz ile çevrili olduğundan ton balığı, somon, uskumru ve karides gibi balık ve kabuklu deniz ürünleri Japon mutfağında son derece popülerdir.

Balık, beyin, kalp ve organlar için mükemmel olan yüksek kaliteli proteinleri, çeşitli gerekli besin maddeleri ve omega-3 yağ asitleri nedeniyle sağlık açısından iyidir.

Özellikle Omega-3 yağ asitleri, vücut yağını azaltmada, özellikle de karın çevresindeki yağada yararlıdır. Ayrıca, deniz ürünleri ayrıca vücuttaki iltihaplanmayı azaltır ve sinir sistemine fayda sağlar.

Omega-3 yağ asitleri pürüzsüz cildi de destekler. Sağlıklı yağlar, atopik dermatit, sedef hastalığı, akne vulgaris, melanom dışı deri kanseri ve melanom gibi birçok deri rahatsızlığını önlemeye yardımcı olur.

Japonlar, yedikleri balığın sağlıklı olmasının sağlığa fayda verdiğine inanıyor. Çiğ, haşlanmış, ızgara, kızartılmış, fırında pişirilmiş veya buharda pişirilmiş balıkları farklı şekillerde sunmalarının nedeni budur.

Küçük porsiyon tüketmek

Küçük porsiyonlar ile servis yapmak, Japonya kültürünün bir parçasıdır. Daha küçük porsiyon daha az yemenizi sağlayarak kilo vermenize yardımcı olur. Bazen, daha az yemek yemeye katkıda bulunan daha küçük tabaklarda da öğün daha büyük görünür. Bu da dolaylı olarak aşırı tüketimi ve yüksek kalori girişini önler.

Kilo kontrolü söz konusu olduğunda, daha küçük parçalar muhtemelen yediğiniz yiyecek türünüzden daha önemlidir.

Japon ev yemekleri sunumunun bazı temel temelleri şunlardır: Tabakları tamamen doldurmayın. Herhangi bir öğenin büyük veya çok olmasını engel olun. Taze olanı tercih edin. Gıdalar süslenmeli ve menüdeki her öğe doğal güzelliğini sergilemek için düzgün bir şekilde düzenlenmelidir.

Yürüyüş

Japon tarzı bakımın etkili faktörlerinden birisi de bol yürüyüş yapmaktır. Japonya’da, hem kadınlar hem erkekler çok yürüyor. Yürüyüş, ince ve formda kalmak için iyi bir egzersiz şeklidir .

Yürüyüş sadece kilo kaybına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kardiyovasküler sağlığı geliştirir, enerji ve ruh halini artırır ve stresin hafifletilmesine yardımcı olur.

Japonya’nın nüfusu yoğun şehirlerde yoğunlaşıyor ve birçok kişi trenle metroyla gidiyor. Bu, istasyona yürümek ya da bisiklet sürmek ve bunun tekrarı anlamına gelir.

Çocuklar bile ebeveynleri tarafından bırakılmak yerine okula giderken yolda bisiklet kullanıyorlar. Yürümenin yanı sıra bisiklet kullanımı da popüler. Birçok kişi, egzersizin başka bir biçimi olan bisikleti her yerde kullanıyor.

Yürürken yemek yemeyin

Japonya’daki yemek saatleri vücudunuza enerji verici kutsal zamanlardır, dolayısıyla hazır besinler öğle yemeğinde yoktur. Yoldayken Japonya’da ayakta yemek yemek kabalık kabul edilir. Bu nedenle, kimsenin sokakta ya da toplu taşıma araçlarına binerken nadiren yemek yediğini görürsünüz.

Japonya’da yemek yerken başka hiçbir şey yapmazsınız. TV izleyemez, iş yapamazsınız. Temizlik ve sunum da, Japon yemeklerinin önemli bir bölümünü oluşturur.

Aynı zamanda midelerini yiyecek için zaman ayırarak yavaşlatırlar. Böylece beyne doyduğunu bildirirler. Çöp şiş aslında insanların gıda yeme miktarı ve hızını engelleyen bir rol oynamaktadır.

Yavaş yeme, midenizin beyninize doyduğunu söyleyince aşırı yorucu hale geldiğinde yeme işi biter.

Sağlıklı pişirme yöntemleri

Japon tarzı için en etkili faktörler yemek alışkanlıklarında saklı diyorduk. Japon mutfağı, sadece sağlıklı besinler değil aynı zamanda sağlıklı pişirme yöntemleri de kullanıyor.

Japonya’da, aşırı yağ kullanımını önlemeye yardımcı olan çiğ, kaynatılmış ve ızgara teknikleri hakim. Bu pişirme teknikleri aynı zamanda malzemelerin tadının ve besin maddesinin korunmasına da yardımcı olur.

Kızartma gıdaları Japonya’da nadirdir. Tempura gibi kızarmış yiyecekler servis edildiğinde, diğer yemeklerden birkaç parça alınır. Bu şekilde yemeklerin genel dengesi sağlıklıdır.

Dövüş sanatları

Japonya’da popüler dövüş sanatları çeşitleri vardır ve hem erkek hem de kadınlar bu formların bazılarını uygularlar.

Aslında, Japon dövüş sanatı karate, judo, aikido ve diğer stiller, Japon kadınların fitness ve genel sağlığını geliştirmede önemli bir rol oynamaktadır.

Çoğu dövüş sanatları kardiyovasküler zindeliği ve dayanıklılığı geliştirir, kas kuvvetini arttırmaya yardımcı olur ve kas esnekliğini geliştirir. Ayrıca kilo vermeye yardımcı olurlar ve yaşlanmayı yavaşlatır.

Clinical Medical Insights: Women’s Health’de yayınlanan 2013 pilot çalışması, dövüş sanatı egzersizinin vücut kompozisyonunu geliştirdiğini, kemik döngüsü biyobelirteçlerini desteklediğini (kemik oluşumunu artırarak ve kemik rezorpsiyonunu azalttığını) ve aşırı kilolu veya obez premenopozal kadınlarda iltihaplanmayı azalttığını önermektedir.

Kaplıca ve hamamlar

Japon tarzı bakım için en etkili faktörlerden biride kaplıca ve hamam kullanımıdır. Japonya’da yaygın olarak kullanılan kaplıca, ömrünü uzatır. Yerel dilde, ‘onsen’ olarak bilinir. Volkanik açıdan aktif bir ülke olan Japonya, tüm adalarında binlerce kişiye sahiptir.

Sıcak kaynaklar iyileştirici güçlere sahiptir ve magnezyum, kalsiyum, silika ve niasin gibi mineral içeriğiyle birlikte suyun sıcaklığı nedeniyle sağlığa yararlıdır.

Sıcak duş aldığınızda cildiniz bu minerallerde ıslanır ve hidrostatik basıncı yükselir. Bu vücuda daha iyi kan dolaşımı ve oksijen akışı sağlar. Daha iyi kan ve oksijen dolaşımı kalbiniz için olduğu kadar diğer hayati organlar ve dokular için de faydalıdır.

Stresin azaltılmasına ve daha iyi uyku, hatta cildinizin sağlığına yarar sağlanmasına yardımcı olur. Ayda en az iki kez kaplıca banyosu yapmak, Japon kadınlarının genç görünmesini ve zayıf kalmasının nedenlerinden biridir.

Sağlıklı tatlılar tüketin

Tatlılar, Japon mutfağının ayrılmaz bir parçası değildir. Japon kadınlar daha az tatlı yiyor ve bu da niye ince kaldıklarına dair bir sır.

Japonya’da insanlar, şekerli tatlılardan ziyade yemek bittikten sonra taze meyve yemeyi tercih ediyor. Şeker, Birleşik Devletlerde obezitenin yükselişinin ardındaki başlıca suçlulardan biridir.

Ayrıca, Japon şekerlemelerinde çok daha az karamel, rafine unlar bulunur. ABD’de yaygın olarak kullanılan diğer besin malzemelerinin hepsi tatlı patates, karabuğday unu ve taze meyveler gibi sağlıklı maddelerden üretilmektedir.

Batı tarzı tatlılar sunulduğunda bile, porsiyon boyutları oldukça küçüktür. Sağlıklı ve fit bir görünüm için yeni trend Japon tarzı aslına bakarsak tüm özellikleri ile akla ve mantığa uygun seçimlerden oluşuyor. Bu trendi dikkate almaya değer buluyoruz.