AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kuşkonmazlı pizza tarifi

Kuşkonmazlı pizza nasıl yapılır? Kuşkonmaz pizzası tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Pizza; İtalya mutfağına özgü bir hamur işi yiyecektir. Çok sevilen bir lezzete sahip olduğundan bütün dünyada sevilerek tüketilir. Özel yapılan pizza hamuru üstüne çeşitli yiyecekler konarak fırında pişirilen bir pide türüdür. Çeşitli malzemeler ile yapmak mümkündür. Bu sayfamızda bizde kuşkonmazlı pizzanın yapılışını anlatacağız.

Kuşkonmaz pizza malzemesi

1 çorba kaşığı kuru maya
2 adet kesme şeker
1 kahve fincanı sıvıyağ
Tuz, aldığı kadar un
Rendelenmiş beyaz peynir
Rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet domates
1 adet biber
3 dilim sucuk
5 adet zeytin
3 adet haşlanmış kuşkonmaz

Kuşkonmazlı pizza tarifi

Elimizdeki bu kolay hamur işi tarifi ile kuşkonmazlı pizza yapmak için gerekli malzemeler tamam ise işlemlerimize başlayabiliriz. Önce; 1 su bardağı ılık suda, 1 çorba kaşığı kuru maya ve 2 adet kesme şekeri eritelim ve 10 dakika kadar bekletelim. Daha sonra derin bir kaba boşaltalım. 1 kahve fincanı sıvıyağ, tuz ve aldığı kadar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayalım. Üzerini örtüp hamur iki misli kabarana kadar mayalandıralım.

Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparalım ve elimizle bu hamur bezelerine yassı, yuvarlak bir şekil verelim. Üzerlerine rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peyniri serpelim. Kuşkonmazlı pizza tarifi ile yapacağımız nefis pizzanın üzerine koymak üzere küçük parçalar olarak doğradığımız 1 adet domates, 1 adet biber, 3 dilim sucuk, 5 adet zeytini ekleyelim. 3 adet haşlanmış kuşkonmazı da doğrayarak üzerine koyalım.

Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Artık kuşkonmazlı pizza tarifi ile hazırladığımız bu pratik hamur işi servise hazırdır. Yapanların ellerine sağlık, yiyenlere afiyetler olsun.