AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Pizza hamuru tarifi

Pizza hamuru nasıl yapılır? Pizza hamuru tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

2 büyük pizza hamur malzemesi

400 gram buğday unu
1 küp yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çeyrek litre ılık su
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Pizza hamuru tarifi

Hamurun gevrek olması için unu bir kaba süzün ve fırına koyarak 50 derece ısıtalım. Normal fırında yaklaşık 25 dakika, turbo fırında 15 dakika ısıtmak yeterlidir. Mikrodalga fırın varsa unu 600 vatta 30 saniyede ısıtabiliriz. Isıtılmış undan pizza hamuru hazırlayabiliriz.

Önce; ısıtılmış unun ortasında havuz açalım. Mayayı ve şekeri ılık suyun yarısı ile eritelim ve havuzun içine dökelim. Üzerine biraz un serpelim. Kabın üstünü kapatalım ve 20 dakika kabarmaya bırakalım.

Kalan suya tuz ve zeytinyağı ilave edelim. Hamur top halini alıncaya kadar yoğuralım. Fazla yumuşak olduğu takdirde hamura biraz un katarak tekrar yoğuralım.

Hamur örtelim, 20 dakika kabarmaya bırakalım. Hacmi 2 misline çıkınca hamur artık hazır demektir.

Hamurun unlu zemin üstünde tekrar yoğuralım ve porsiyonlara bölelim. Porsiyonların da üstünü örtelim. Hamur parçalarını 30-60 dakika süre ile buzdolabına kaldıralım. Bu süre bittikten sonra porsiyonları açabiliriz. Artık pizza hamuru hazırlama işlemi bitmiştir. Bundan sonra yapılacak işlem artık; porsiyonları açıp, malzemeleri pizza hamurları üzerine yerleştirmek ve pizzayı pişirmektir.

Ellerinize sağlık, afiyet olsun!