AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Bayat ekmekli pizza tarifi

Bayat ekmekli pizza nasıl yapılır? Bayat ekmekli pizza tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Ekmek; hamurun dinlendirilip, pişirilmesi ile elde edilen bir besin maddesidir. Buğday unu veya mısır unu maya, su ve tuz ile karıştırılıp, yoğurulur. Elde edilen hamur dinlendirilir ve pişirilir. Ekmek taze iken tüketilir. Ertesi güne kaldığında bayatlamaya başlar. Küflenme yaptıktan sonra tüketilmesi ise sakıncalıdır. Taze ekmekler daha lezzetli olur. Bayat ekmekler tüketilmek için bazı işlemler yapılabilir . Kızarmış ekmek, yumurtalı ekmek bunlara birer örnek olabilir. Bugün size bayat ekmekleri değerlendirmek için farklı ama lezzetli bir alternatif sunacağız. Bayat ekmekler ile pizza da yapabilirsiniz.

Gelelim konumuza. Bayat ekmek pizzası nasıl yapılır? Bayat ekmek pizzası hangi malzemeler ile yapılır? Alt satırları inceleyebilirsiniz.

Bayat ekmek pizzası malzemesi

2 bayat ekmek
4 yumurta
2 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu

Pizzanın üzeri için malzeme

Çeyrek kangal sucuk
4 adet sosis
2 orta boy domates
3 sivri biber
100 gram rendelenmiş kaşar
kekik

Bayat ekmekli pizza tarifi

Bayat ekmekli pizza yapımı için önce bayatlamış ekmekleri dilim yapıp, küp şeklinde keselim. Bir kap içinde yumurtaları, sütü, sıvı yağı ve kabartma tozunu çırpma teli ile yada mikser ile iyice karıştıralım. İçine küp doğradığımız bayat ekmekleri katalım. Tekrar karıştıralım. Fırın kabına margarin sürelim. Tabanına un serpelim. Ekmekli harcı, tepsinin içine boşaltalım. Düzgünce yayalım.

Harcın üzerine kek serpelim. Domates, sucuk, sosis ve sivri biberleri küçük küpler halinde doğrayalım. Hamurun üzerine serpelim. En üstede rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.

Önceden fırını 190 derece ısı ile ısıtalım. Kaşarlar eriyerek üzeri hafif pembe bir renk alana kadar pizzayı pişirelim. Bayat ekmek pizzası tarifi ile hazırladığımız pizza artık ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Değişik pizza tarifleri için ekli sayfaya göz atmanızı öneririz.