AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Yaprak sarma tarifi

6-8 Kişilik yaprak sarma nasıl yapılır? Yaprak sarması tarifi ile yapımı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Yaprak sarma malzemesi

1 kilo kıyma
2 su bardağı pirinç
2 ince doğranmış soğan
1 demet kıyılmış soğan
1 demet kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı salça
2 diş sarımsak
Yarım kilo yaprak
2 kahve fincanı margarin

Yaprak sarma yapılışı

Yaprak sarması yapımı için önce, Bir tencerede yaprakları haşlayalım. Yapraklar yumuşayınca delikli bir kepçeyle süzgece alalım. Margarin hariç yukarıda saydığımız tüm malzemeleri bir kapta birleştirip yoğuralım. Yaprakları hazırladığımız iç malzemesi ile sarıp bir tencereye yerleştirelim.

Üzerine margarini ekleyip, dolmaların yarısına kadar su ilave edelim. Yaklaşık yarım saat orta ateşte pişirelim. Arzu edersek yoğurt ile servis de yapabiliriz. Artık bu kolay yaprak sarma tarifi ile hazırladığımız yaprak sarmalar sevdiklerimize sunulmaya hazırdır. Yapanların ellerine sağlık, yiyenlere afiyetler olsun diyoruz.

Not: Bu tarifi farklı bir şekilde de yapabilirsiniz. Çekirdekleri çıkartılmış 250 gram vişneyi sarmaları tencereye koyduktan sonra üzerine koyun üsütnü bir tabak ile kapatın ve birlikte 1 saat kadar pişirin. Limon suyu gezdirip servis yaparsanız harika biir vişneli yaprak sarma ikram edebilirsiniz misafirlerinize.

Değişik et yemekleri için ekli sayfamızı da inceleyebilirsiniz.