Kırşehir
Kırşehir’in gezilecek yerleri, Kırşehir’de görülecek yerler, komşu iller, ilçeleri, tarihi, turistik yerler, tatil yerleri, iklimi, bitki örtüsü, yüzey şekilleri ve hava durumu ile Kırşehir gezi rehberi için sayfamızı inceleyebilirsiniz.
İç Anadolu bölgesi illeri içindedir. Kırşehir Valiliği ve Kırşehir Belediyesi tarafından yönetilir. Kırşehir trafik plaka kodu; 40, telefon kodu; 386’dır.
Ankara, Kırıkkale, Nevşehir ve Yozgat illeri ile komşu Kırşehir’in toplam 7 ilçesi vardır.
Kırşehir ilçeleri
- Akçakent
- Akpınar
- Boztepe
- Çiçekdağı
- Kaman
- Merkez
- Mucur
Kırşehir gezilecek tarihi ve turistik yerleri ile görülmesi gereken yerler
- Aşık paşa türbesi
- Kalehöyük arkeoloji müzesi
- Kırşehir müzesi
- Mucur yeraltı şehri
- Seyfe gölü kuş cenneti
Kırşehir iklimi
Kırşehir ikliminde; kış dönemi soğuk ve kar yağışlıdır. Yaz dönemi ise sıcak ve kurak geçen karasal iklim hakim olur. Thorntwait’in iklim tasnifi baz alındığında yarı kurak iklim özelliğine sahip olduğu görülür. Yıl genelinde sıcaklık ortalaması 11,3 °C civarıdır. Yıllık yağış miktarı ise 400 mm.den az olur.
Sıcaklık bakımında dağlık ve ovalık alanlar arasındaki yıl bazında gerçekleşen ortalama sıcaklık farkı fazla olmaz. İlçeler arasındaki sıcaklık farkı ise 1°C civarında olur. Merkez ilçede yıllık ortalama hava sıcaklığı 11,3 °C iken, Kaman ilçesinde 10,9 °C, Çiçekdağı ilçesinde ise 12,2 °C civarındadır. Kırşehir’in komşu illerle olan sıcaklık farkı da yine ortalama 1 °C civarındadır. 5 günlük Kırşehir hava durumu için ekli linki ziyaret edin. Kırşehir’de iklim tipinin etkisi ile gece ve gündüz sıcaklığı arasında oldukça farklı değerler görülür.
Kırşehir bitki örtüsü
İç Anadolu bozkır bölgesinde kaldığı için genellikle orman örtüsünden yoksundur. Bozkır bitki örtüsü hakimdir. Çok eski dönemlerde ormanlarla kaplı olmasına karşın olumsuz insan etkileri ormanları azaltmıştır. Buna yağış rejiminin düzensizliği de eklenince orman örtüsü kaybolmuştur. Ormanlık alanı ilin toplam yüzölçümünün sadece % 2’lik kısmını kapsar. Son yıllarda yapılan ormanlaştırma çalışmaları ile de bu oran % 3,7’ye çıkarılmıştır.