AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kaunos Antik Kenti

Kaunos Antik Kenti Tanrının bereketle kutsadığı düş dünyası Köyceğiz bölgesinde bilinen en eski insan yerleşimidir.

Kaunos Antik Kenti tarihçesi ve kuruluşu ile M.Ö. 10. yüzyıla kadar uzanan bir geçmişe sahiptir. Rodos adası’nın karşısında, Doğu Akdeniz ile Batı Akdeniz’i birbirine bağlayan antik deniz yollarının kilit noktasında bulunan Kaunos Antik Kenti, ilk çağın önemli liman kentlerinden de biriydi. İyi korunmuş Helenistik dönem surları, liman agorası ve çeşmesi, Roma dönemine tarihlenen Tiyatro ve hamamı ile geniş bir turizm potansiyeli yaratan Kaunos Antik Kenti’nin eski zamanlardaki önemini yansıtan zenginliğinin kalıntıları vardır. Dik kireç taşı yamaçlara oyulmuş tapınak cepheli kaya mezarlarının hayranlık uyandıran anıtsal görüntüye sahiptir. Kaunos Kaya Mezarları bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin hayranlıkla gezdiği kültürel miraslarımızdandır.

Kaunos Antik Kenti tarihi geçmişi nedeni ile bölgeye gelen yerli ve yabancı pek çok turist tarafından ziyaret edilmekte ve bölgenin dünya turizminde tanıtılması için önemli bir misyon üstlenmektedir. Antik Kente ait kalıntılar ve sonrasında bölgede kurulan veya bölgeye yerleşen uygarlıkların hem kültürel hem de mimari etkileri ile ziyaretçilerini büyülemekte ve kendine hayran bırakmaktadır.

Yüzyılların harap ettiği pek çok tarihsel kalıntılar gibi maalesef Kaunos Antik Kenti de zamanın yıpratıcı etkilerine karşın kendini koruyamamış olsa da artık kalan yapılar koruma altına alınmış olup gelecek kuşaklara bir kültür mirası olarak saklanılmaktadır.