AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Amerikan mutfak olarak bilinen açık mutfak modelleri için dekoratif öneriler yazımızda paylaşıldı!

Açık mutfak dekorasyonu

Açık mutfak dekorasyonu yaparken nelere dikkat edilmeli? En kullanışlı açık mutfak dekoru için öneriler ve mutfak dekorasyon modelleri hakkında tavsiyeler yazımızda!

En Güzel Açık Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Açık mutfak birçok kadının kendine ait olmasını hayal ettiği mutfaklar arasında gelir. Özellikle genç kesimin tercihi olan açık mutfak modelleri aynı zamanda amerikan mutfak olarak da bilinir. Bu mutfaklar oturma odası ile iç içe, sohbetlerin yemek yenirken veya yapılırken de sürdürüldüğü sıcak ortamlar yaratır. Bazı avantajları ve dezavantajları bulunan açık mutfakları dizayn edecekler için amerikan mutfak dekorasyonu fikirleri bu yazımızda yer alıyor.

Görselliğe dikkat edin!

Açık mutfak dizaynı oldukça dikkat gerektiren bir alandır. Genel görüntüyü oluşturan tezgah, ankastre, buzdolabı gibi seçimlerinizi dikkatli ve kaliteli, güzel görünümlü olan alternatifler içinden tercih etmelisiniz.

Dolap rengi mobilyalar ile uyumlu olmalı!

Mutfak dolapları ve salon kısmındaki mobilyaların gözü rahatsız etmemesi için dikkatli seçimler yapılmalıdır. Dengelenmiş renkler veya tonları tercih edilmelidir. Temizlik olarak da leke tutmayan malzemeler tercih edilmelidir. Zeminde ise laminant parke sıcak bir ortam oluşturacaktır.

Elektronik eşyalar doğru seçim gerektirir!

Ankaste ve aspirarötün çok ses yapmamasına ve kokuyu iyi çekmesine çok dikkat etmelisiniz. Aksi halde yemek kokuları tüm evi sarabilir, rahatsız edici olabilir. Bulaşık makinesini de en az ses çıkaranlardan tercih etmelisiniz.

Aydınlatma çok önemlidir!

Aydınlatma sağlarken gün ışığından en fazla şekilde yararlanılacak şekilde dizayn etmek önemlidir, bu yüzden mutfak pencerenizi mümkün olduğunca uzun ve geniş yaptırabilirisiniz. akşamları kullanacağınız aydınlatma için ise mümkün olduğunca LED ışıklar açık mutfaklar için en doğru aydınlatma tercihi olacaktır, çünkü tasarruflu hem de kaliteli bir aydınlatma sağlar. Ayrıca dolap altlarında, sarkıt avize ile aydınlatma ve spot aydınlatma tercih edebilirsiniz.

Mutfak dolabı seçimi için doğru karar verin!

Dolap ebatına karar verirken ileride oluşacak ek ihtiyaç alanlarını da düşünerek, ihtiyacınızdan daha büyük bir dolap tercih etmelisiniz.

Mutfağınız uygun ise, gömme dolap da tercih edebilir, yerden tasarruf edebilirsiniz.

Açık mutfak modelleri için öneriler yer alan alttaki videoyu da izleyebilirsiniz. Mutfak dekoru için size seveceğiniz yeni fikirler vermesini umuyoruz. Hazır bir mutfak takımı almayı düşünüyorsanız en çok tercih edilen Koçtaş, Lineadecor, Vanucci markalarının mutfak modellerini ekli sayfalardan inceleyebilirsiniz.

Farklı dekorasyon fikirleri için ekli sayfadaki kategorimizi de ziyaret etmenizi öneriyoruz.