AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Biber soslu börek

Biber soslu börek nasıl yapılır? Pirinçli, tavuklu biberli börek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Biber soslu börek ana malzemeleri; pirinç, yufka, tavuk eti ve hazırladığımız biber sosudur. Acı kıvam sevenler için ideal bir börektir. Tavuklu börek tarifleri için ekli sayfaları inceleyebilirsiniz.

Biber soslu börek malzemesi

1 çay bardağı pirinç
2 adet tavuk göğsü
2 adet yufka
1 demet maydanoz
1 su bardağı galeta unu
2 bardak soya yağı
1 fincan kuru nane
kırmızı biber
kara biber
tuz

Biber soslu börek yapılışı

Biber soslu börekler yapmak için önce tavuk göğüslerini haşlayalım. Etlerini didikleyip ayıralım. Pirinci haşlayalım. Tavuk eti, nane, pirinç,  ince kıyılmış maydanoz, karabiber, kırmızı biber ve tuzu ile pirinci iyice karıştıralım.

Yufkaları sigara böreği yapacak şekilde keselim. Biberli pirinçli harcı içine yayalım. Sigara böreği şeklinde saralım. Hazırladığımız biber soslu börekleri galeta ununa bandırıp, kızgın yağ içinde kızartalım. Börekleri kızarttıktan sonra üzerine kızgın yağda kızarttığımız kırmızı biberi dökerek servis edebiliriz. Afiyet olsun!

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.