AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Tahinli bohça poğaça

Fındıklı tahinli bohça nasıl yapılır? Tahinli fındıklı bohça poğaça tarifi ve yapılışı için malzemeler sayfamızda paylaşılmıştır.

Tahin; Susamın ezilip ve farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilir. Yağ gibi akışkan bir hale gelmiş halidir. Kahvaltılarda ve unlu yiyeceklerle beraber tüketilir. İçine bal veya pekmez katılarak yüksek besin değerine sahip bir tatlı olarak da tüketilmektedir.

Tahin %55 %60 oranında yağ içerir. Doğal olarak da vücuda enerji verme özelliği vardır. Vücudun ihtiyaç duyduğu yağ asitlerinin oluşmasında önemli rolü vardır.  A, B ve E vitamini haricinde kalsiyum ve demir bakımından da oldukça zengindir. İçindeki E vitamini kalp damar hastalıkları ve damar tıkanıklığı için faydalıdır. Hücre yapısının bozulmasını engeller ve metabolizmayı da hızlandırır. Daha önceden tahinli profiterol tarifi ve tahinli tatlı tarifi de paylaşmıştık.

Bu sayfamızda da bu besinin poğaçası için güzel bir tarif sunacağız. İşin özü tahin çok fazlaya kaçılmadığı sürece faydalı bir yiyecek maddesidir. Zira içindeki şeker oranı  da yüksek olduğundan özellikle şeker hastaları tarafından fazla tüketilmesi önerilmez.  Sebebi kandaki şeker değerlerinde artış göstermesidir. Gerçi her şeyin fazlası zarar demişler.

Yapacağımız poğaçanın diğer bir önemli ham maddesi fındık için çok fazla açıklama gereği duymuyoruz. Zaten enerji verici etkisi malum. Tıpkı tahin gibi kalp damar hastalıklarına karşı faydası vardır. En önemli özelliği ise kansızlığa iyi gelmesidir.

Bohca poğaça nasıl yapılır ?

Bu sayfamızda tahinli fındıklı bohca poğaça yapmak için malzemeleri ve yapımı için tarifini paylaştık. Şimdiden elinize sağlık, yiyenlere afiyet olsun.

Bohça poğaça malzemesi

1 çay bardağı yoğurt
Aldığı kadar un
1 adet yumurta
1 çay bardağı tahin
1 su bardağı margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı ayrıca toz şeker
1 paket kabartma tozu
Susam
1 çay bardağı fındık
1 çorba kaşığı sirke

Bohça poğaça tarifi

Fındıklı tahinli bohça yapılışı için önce; poğaça hamuru hazırlayalım. Derin bir kabın içine hamur için yumurta, margarin, kabartma tozu, sirke ve aldığı kadar un ile 1 çorba kaşığı toz şekeri karıştırıp yoğuralım.

Merdane ile açıp içinden onar santimlik kare parçalar çıkaralım. 1 çay bardağı tahin, 1 çay bardağı toz şeker ve 1 çay bardağı dövülmüş fındığı karıştıralım. Böylece poğaça iç malzemesini hazırlayalım.
Hazırladığımız poğaça içi malzemesini kare hamur parçalarının içine pay edelim. Hamurları bohça gibi kapatalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcak veya ılık servis yapabiliriz.

Sitemizde paylaşılan değişik poğaça tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.