AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Tahinli tatlı tarifi

Tahinli tatlı nasıl yapılır? Tahinli tatlı tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.
Tahin; Susam ezilip ve farklı işlemlerden geçirilerek elde edilir. Akışkan ve yağ kıvamlı bir haldedir. Kahvaltılar ve unlu yiyeceklerle tüketilir. İçerisine bal yada pekmez katmak mümkündür. Yüksek besin değerlerine sahiptir. Bir tatlı çeşidi olarak da tüketilir.
Tahin içeriğinde %55 %60 yağ oranı vardır. Vücut için doğal enerji verme özelliğine sahiptir. Bedenin ihtiyaç duyduğu yağ asitleri oluşumuna da fayda sağlar.  A, B ve E vitaminleri dışında, kalsiyum ve demir bakımından da zengindir. İçeriğinde bulunan E vitamini, kalp damar hastalıklarında ve damar tıkanıklığı rahatsızlıklarına fayda sağlar. Hücre yapısının bozulmasını engeller. Metabolizmayı hızlandırma etkisine sahiptir. Daha önceden tahinli poğaça tarifi ve tahinli profiterol tarifi paylaşmıştık. Ekli sayfalardan onları da inceleyebilirsiniz.
Tahinli tatlı nasıl yapılır merak edenler, tatlı yapımı için malzemeleri ve yapılışını alt satırlardan inceleyebilir.

Tahinli tatlı malzemesi

9 çorba kaşığı tahin
Yarım su bardağından biraz fazla süt
5 çorba kaşığı eritilmiş margarin
1.5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
3 adet yufka

Tatlı şerbeti yapmak için malzeme

2.5 su bardağı toz şeker
Yarım limon
2.5 su bardağı su

Tahinli tatlı tarifi

Tahinli tatlı yapmak için önce, tahini sütle karıştırarak inceltelim. Düz bir zemin üzerine yufkayı serelim. İnceltilmiş tahini bir kaşık ile üzerinde gezdirerek yayalım. Tahinin yufkanın her tarafına eşit miktarda yayılmasını sağlayalım.
Ceviz içini tahinli yufkanın üzerine serpiştirelim. Yufkayı rulo şeklinde yuvarlayarak üç parçaya bölelim. Aynı işlemi diğer iki yufka için de tekrarlayalım. Tereyağının bir bölümünü fırın tepsisinin içine sürelim. Rulo yufkaları tepsinin içine aralarında hiç boşluk kalmayacak şekilde sıralayalım. Tatlıların üzerine çatalla delikler açalım. Kalan tereyağını yufkaların üzerinde gezdirelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
Tatlının şerbeti için şeker ve suyu kaynatalım. İndirmeye yakın zamanda limon suyunu ilave edelim. Şerbeti tatlının üzerine dökmeden önce soğumasını bekleyelim. Şerbeti yufkalı tahinli tatlının üzerine bir kepçeyle dökerek tamamını çekmesini sağlayalım. Ruloları istediğimiz büyüklükte keselim. Üzerine dövülmüş ceviz serpelim. Tahinli tatlı tarifi ile hazırladığımız tatlılar artık servis ve ikram için hazırdır. Afiyet olsun.
Sitemizde paylaşılan tatlı tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.