AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Hindistan cevizli lokum tarifi

Hindistan cevizli lokum nasıl yapılır? Hindistan cevizli lokum tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.
Lokum; Bir tür şekerlemedir. Şekerli nişasta eriyiği pişirlip, hafif ağdalaştırlarak yapılır. İçine fındık, fıstık, badem içi gibi kuruyemişler, meyve özleri konulur. Küçük küpler ya da dikdörtgenler biçiminde kesilir. Üzerine hindistancevizi talaşı serpilebilir. Daha önce lokumlu poğaça tarifi paylaşmıştık. Ekli sayfadan onu inceleyebilirsiniz. Bu sayfamızda ise hindistan cevizli lokum yapmayı anlatacağız.
Hindistan cevizi; Tropikal bölgelerde yetişen palmiyegil cinsi bir ağaç ve bu ağacın sert kabuklu meyvesine denir. Ağacın boyu yaklaşık 25 metreye ulaşabilir. Gövdesinin tepe kesiminde her biri birkaç metre uzunlukta ve bir metre eninde on, on beş yaprağı olur.  Bu ağacın iri portakaldan daha büyük boyut sahip, kalın kabuklu meyveleri olur. Bu meyvenin iç kısmı yenilebilir veya yağı çıkartılabilir. Rendelenmiş halini tatlı yapımı veya pasta yapımı için de kullanılmak mümkündür..

Hindistan cevizli lokum malzemeleri

3 su bardağı un
3 su bardağı toz şeker
Bir miktar nişasta
2 çorba kaşığı krem tartar
Yarım çay bardağı Hindistancevizi

Hindistan cevizli lokum tarifi

Hindistancevizli lokum yapımak için önce 3 su bardağı toz şeker ile 3 su bardağı suyu kaynatalım. İçine 2 çorba kaşığı suda eritilen nohut iriliğinde krem tartar ekleyelim.
Kaynayan şerbetin üzerindeki köpükleri alalım. Nişastayı yarım su bardağı su içinde eritelim. Yavaş yavaş kaynayan şerbetin içine boşlatalım. Tepsiye hindistan cevizi serpelim. Üzerine hazırladığımız karışımı boşaltalım. Tekrar hindistan cevizi serpelim. Soğuk bir ortamda donduktan sonra iri küpler halinde lokumları doğrayalım.
Hindistancevizli lokum tarifi ile hazırladığımız tatlı artık servis için hazırdır. Afiyet olsun.
Sitemizde paylaşılan değişik tatli tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.