AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Bolonez sos nasıl yapılır? Bolonez sos tarifi ile bolonez sos yapımı sitemizde! Bolonez sos yapılışı için gereken malzemeler sayfamızda paylaşılmıştır.

Bolonez sos

Bolonez sos nasıl yapılır? Bolonez sos tarifi ile bolonez sos yapımı sitemizde! Bolonez sos yapılışı için gereken malzemeler sayfamızda paylaşılmıştır.

Bolonez sos nedir?

Ekşi sözlükteki tanımı ile İtalya’da doğan, ülkemizde hayat bulan bir sos türüdür. Aslında içerdiği malzemeler ve yapımı nedeniyle sıradan bir sos konumundan çıkmaktadır. Başlı başına bir yemek bile kabul edilebilir. Daha çok makarna ve börek benzeri yiyeceklerin lezzetinin arttırılması amacıyla yapılır.

Bolonez sos malzeme listesi

300 gram az yağlı dana kıyması
Yarım çay bardağı domates sosu
1 tatlı kaşığı tuz
1 orta boy soğan
2 küçük diş sarımsak
2 yemek kaşığı defne yaprağı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 domates
3 orta boy yeşilbiber

Bolonez sos tarifi

Sos yapılışı için önce soğanı küp küp doğrayalım. Kızdırdığımız yağlı tava içine bu kıyılmış soğanları koyalım. Bu arada domates ve biberleri de küçük küpler halinde doğrayalım. Havan içinde dövdüğümüz sarımsak ile kıyılmış domates ve biberleri tavadaki soğanın içine ekleyelim.

Tavadaki malzemeler diriliğini kaybedince kadar kavurmaya devam edelim. Sonrasında tuz, karabiber ve defne yaprağını bu karışımın içine ekleyelim. Yaklaşık 10-15 dakika daha pişirmeye devam edelim.

Süre sorunda az yağlı dana kıymasını ekleyelim. Tavanın üzerini uygun bir kapak ile kapatalım. Kıyma rengi değişene kadar pişirmeye devam edelim. Artık bolonez sos tarifi ile hazırladığımız bu nefis sos kullanmaya hazırdır. İster makarna üzerine isterseniz böreklerin üzerine rahatlıkla kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!

Birbirinden nefis ve lezzetli yemekler için ayrıca sitemizdeki diğer yemek tariflerini de ekli sayfadan inceleyebilirsiniz. Süreç içinde hem görünümü güzel hemde tadı şahane yiyecekler ve değişik makarna tariflerini de sitemize eklemeye devam edeceğiz.