AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Bucatini makarna

Fırın makarna için ideal bir tür olan bucatini makarna farklı şekilde nasıl yapılır? Bucatini makarna malzemeleri ve yapılışı için tarif burada!

Bucatini malzeme listesi

1 paket bucatini ya da fırın makarna
1 adet kırmızı soğan
3 adet sarımsak
Yarım tatlı kaşığı pul biber
350 gr domates konservesi
Yarım su bardağı maydanoz
1 su bardağı parmesan ya da pecorino peyniri (endelenmiş ya da toz halinde)
Zeytinyağı
Tuz
Taze karabiber
Fırın makarna için ideal bir tür olan bucatini makarna farklı şekilde nasıl yapılır? Bucatini makarna malzemeleri ve yapılışı için tarif burada!

Bucatini tarifi

Derin bir tava içinde zeytinyağını ısıtalım. İçine soğan, sarımsak ve pul biber ekleyelim ve orta ateşte pişirelim. 5 dakika sonra soğanlar renk değiştirmeye başladığında, domates konservesini üzerine ekleyelim. Tuz ve karabiberi de katıp yaklaşık 10 dakika kadar daha pişirmeye devam edelim.
Derin bir tencereye su koyalım ve suyu kaynatalım. İçine 1 yemek kaşığı kadar tuz atalım. Makarnayı paketin üzerinde yazan pişirme süresinden yaklaşık 2 dakika daha az süre pişirelim. Suyu süzerken haşlanmış makarna suyundan yarım su bardağı kadarını ayıralım.
Haşlanıp suyu süzülmüş makarnayı daha önce hazırladığımız sos tenceresine ekledikten sonra ısıyı yükseltelim. İçine maydanoz ile daha önce ayırdığınız yarım su bardağı süzülen makarna suyunu ekleyelim. Makarnanın pişme suyu, içinde nişasta barındırdığı için sosun kıvam almasına yardımcı olur. Son olarak üstüne hazırladığımız peyniri ekleyelim ve 2 dakika kadar makarnanın sosu içine çekmesini sağlayalım. Artık bucatini makarna servis için hazırdır. Afiyet olsun.