AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Burgu makarna

İtalyan mutfağında Fusilli Rotini olarak bilinen burgu makarna nasıl yapılır? Domatesli burgu makarna yapılışı ve tarifi için malzemeler burada!

Burgu makarna malzemeleri

1 paket burgu makarna
8 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

Domates sosu malzemeleri

4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
200 gram cherry domates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Ayrıca servisi için:
1/2 demet taze fesleğen

Domatesli burgu (Fusilli Rotini) makarna tarifi

Derin bir tencereye su koyup içine zeytinyağı ve tuz ilave ederek makarnayı haşlamak için kaynatalım. Su kaynadıktan sonra burgu makarnaları içine atalım ve damak tadımıza göre yaklaşık 8 ila 10 dakika civarında haşlayalım.
Domates ve sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyelim. Küçük cherry domatesleri eşit parçalar halinde dörde bölelim. Servis ederken kullanmak için fesleğen yapraklarını ayıklayalım.
Bir tencerede zeytinyağını kızdıralım ve içine önceden rendelediğimiz sarımsak ve domatesleri ekleyelim. Bu sosu 4 ila 5 dakika civarında kaynatalım. Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ile kekik ekledikten sonra karıştıralım.
Haşlanmış makarnanın suyunu süzüp, kaynamakta olan domates sosuun içine aktaralım. Daha önce dört eşit parçaya böldüğümüz cherry domatesleri son olarak makarnaya ilave edelim. Böylece dağılmamasını sağlarız. Çok fazla karıştırmadan 3 ila 4 dakika daha pişirelim. Ayıkladığımız fesleğen yaprakları ile üzerini süsledikten sonra ister soğuk ister ılık olarak servis edebilirsiniz, afiyet olsun.