AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Makarna salatası tarifi

Makarna salatası nasıl yapılır? Tavuklu makarnalı salata tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Makarna salatası malzeme listesi

Yarım paket fiyonk makarna,
1 adet büyük soğan
1 adet tavuk göğsü
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı margarin
Yarım kilo yoğurt
6 diş sarımsak, tuz
Yarım tatlı kaşığı kırmızı tozbiber

Makarna salatası domates sosu malzeme

2 adet domates
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı

Makarna salatası tarifi

Ön hazırlık olarak tavuk göğsünü haşlayalım ve kemiğinden ayıralım. Tavuk etini küçük parçalar halinde keserek bir tarafta bekletelim. Başka bir tencerede ayçiçek yağını hafif kızdıralım ve fiyonk makarnaları tencereye koyarak makarnalar koyu bir renk alana dek kavuralım. Sonrasında tavuk göğsünü haşladığımız suyu ilave edelim. Su az gelirse sıcak su da ilave edebiliriz. Tuzunu da ayarladıktan sonra, makarnaları yumuşayana dek pişirelim.
Makarnayı ateşin üzerinden almadan 5 dakika önce bir kenara ayırdığımız tavuk göğsü parçalarını tencereye ilave edelim. Ateşin üzerinden aldıktan sonra servis tabağına boşaltalım. Domates sos için domatesleri rendeleyelim. Tavaya 3 çorba kaşığı bizim ayçiçek yağı koyalım ve domatesleri de ekleyerek, domateslerin suyu çekene dek pişirelim. Sarımsakları da dövüp yoğurt ile karıştıralım ve makarnanın üzerine bu sarımsaklı yoğurdu dökerek üzerine süsleme ile dökeceğimiz domates sosunu da ilave ederek sıcak sıcak servis yapabiliriz.
Bu kolay makarna salatası tarifi ile hazırladığımız tavuk etli domates soslu makarna salatası artık servise hazırdır. Tarifimiz ile bu kolay salatayı yapanların ellerine sağlık, yiyenlere afiyetler olsun. Ayrıca fesleğen soslu sebzeli makarna salatası tarifi de ekli sayfamızda paylaşılmıştır.
Sitemizde yer alan diğer salata tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.