AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Sebzeli makarna salatası tarifi

Fesleğen soslu sebzeli makarna salatası nasıl yapılır? Fesleğen soslu sebzeli makarnalı salata tarifi ile yapılışı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Sebzeli makarna salatası malzemesi

1 paket kesme makarna
100 gram margarin
250 gram ayıklanıp kibrit çöpü gibi doğranmış taze fasulye
2 adet ayıklanıp kibrit çöpü gibi doğranmış havuç
2 adet ayıklanıp kibrit çöpü gibi doğranmış kabak
2 adet ince doğranmış soğa
3 diş ince doğranmış sarımsak
4 adet kabuksuz, kare doğranmış domates
1 çorba kaşığı fesleğen
100 gram rendelenmiş kaşar
tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı krema

Sebzeli makarna salatası tarifi

Fesleğen soslu sebzeli makarna yapılışı için önce sebzeleri hazırlarız. Bir tava da 2 çorba kaşığı yağı kızdırın. İçine havucu, kabağı, fasulyeyi koyup, tavayı sallayarak 10 dakika karıştırın. Üzerine tuz ve karabiberi serpiştirip; kapağı kapalı olarak bir kenara alıp sosumuzu hazırlamaya başlayalım.
Diğer bir tavada yağı, soğanı ve sarımsağı karıştırarak biraz renk aldırın. Domatesi, fesleğeni ilave edip karıştırın ve 1 su bardağı su ve kremayı koyup kaynatın. Artık makarnayı hazırlayabiliriz. Bunun için bir tencereye 2 litre su ve tuz koyup kaynatın. İçine makarnayı atıp 8 dakika kaynatın ve süzün. Makarnayı aynı tencereye koyup hazır olan sebzeleri ve sosu ilave edip karıştırınız.
İstediğiniz bir tabağa koyup üzerine rendelenmiş kaşar peynirini de serpiştirerek servis edebilirsiniz. Fesleğen soslu sebzeli makarna tüketiminize hazırdır. Afiyet olsun!
Değişik ve nefis salata tarifleri için sitemiz linklerinde gezinti yapmanızı öneririz.