AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Çoroç böreği

Çoroç böreği nasıl yapılır? Kavurma etli çoroç tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Çoroç böreği hamuru malzemesi

1 kilo mısır unu
250 gram tereyağı
6 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz

Çoroç böreği iç malzeme

1 demet pazı
5 yemek kaşığı sıvıyağ
4 adet ince uzun pırasa
4 adet yeşil soğan
2 adet orta boy kuru soğan
1 demet maydanoz
2 çay kaşığı tuz
karabiber
Varsa 100 gram ya da 200 gram kışlık kavurma eti.

(Üstüne serpmek için 1 tutam susam ve 1 tutam da çörek otu eklemenizi de öneririz.)

Çoroç böreği yapılışı

Rize yemekleri içinde en çok sevilen böreklerden biri de çoroç’tur. Mısır unu ile yapılan çoroç böreği yapılışı için iç malzemesini hazırlayalım. Pazıları yıkayıp, ince şekilde doğrayalım. Kaynayan suda 5 dakika haşlayıp suyunu süzelim ve avuçlarımızın arasında iyice sıkalım.

Sıvıyağ ve ince yemeklik doğranmış kuru soğanları büyük bir tencereye koyup orta ısılı ateşe koyalım. Sürekli karıştırıp 2-3 dakika kavuralım. İnce halkalar halinde pırasaları doğrayalım. ve soğanın içine katıp 5 dakika daha kavuralım. İnce kıyılmış yeşil soğan ve maydanozu da ilave edip süzdüğümüz pazıyı da ekleyelim. Tuz ve karabiber ekleyerek karıştırıp suyunu iyice çekene kadar pişirelim. Ocaktan alıp çoroç iç harcının soğumasını bekleyelim.

Çoroç böreği iç malzemesi soğurken biz de arada börek hamuru hazırlayalım. Büyükçe bir tencereye 6 su bardağı sıcak su koyup tuzu ve tereyağı katalım. Orta ısılı ateşte kaynamaya bırakalım.

Yağlı su kaynamaya başladığında mısır ununu azar azar ilave edip sürekli karıştıralım. Muhallebi kıvamına gelip kaynayana kadar da pişirelim. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım.

Hamurun yarısını 28-30 santim çapındaki yağlanmış tepsiye aktaralım. Islak bir kaşığı tersi ile hamuru iyice yayalım. Hazırladığımız çoroç iç harcını hamurun üzerine aktaralım. En üste de kalan hamuru yayalım. En üste de çörek otu ve susam serpilirse çok daha da güzel olur!

Çorocu 180 dereceye ayarlı fırında en az 1 saat böreğin üzeri kabarıncaya kadar pişirelim. Çıkarıp dilimleyerek servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.