AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kolay tavuk böreği

Yağda kızartılmış kolay tavuklu börek nasıl yapılır? Tavada basit tavuk böreği tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Tavuk; Sülüngiller familyası türü evcilleştirilebilir bir kuş cinsidir. Eti ve yumurtası için genellikle çiftliklerde yetiştirilir. Hindistan’da Asya’nın güneydoğu kesimlerindeki kırmızı Hint kuşundan geldiğine inanılır. Pek çok türü vardır. Kanatlı kümes hayvanları olarak tanımlanırlar. Eti kızartma veya haşlama olarak yemek yapımı dışında tatlılar ve börekler içinde yaygın kullanılır. Bu sayfamızda basit ama lezzetli tavuk böreği yapımını anlatacağız. Değişik tavuklu börek tarifleri için ekli sayfamızı da inceleyebilirsiniz.

Tavuk böreği malzemesi

1 yumurta
2 kahve fincanı sirke
arzu edilen kadar dövülmüş ceviz
yarım kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu, kızartmak için sıvı yağ
4.5 kahve fincanı su
20-22 kahve fincanı un, tuz.

İç harcı için malzemeler

Haşlanmış yarım tavuk göğsü
1 su bardağı ceviz
tuz
karabiber

Kızartma tavuklu börek yapılışı

Önce börek hamuru yapalım. Bunun için hamuru yoğuracağımız kabın içine yumurta, su ve sirkeyi koyarak karıştıralım. Kabartma tozu ve unu da ilave ederek özlü bir ve yumuşak bir hamur elde edene dek yoğuralım.

Hamuru yumruk büyüklüğünde bezelere ayıralım. Daha sonra üzerini şeffaf folyo ile kaplayarak mayalanması ve dinlenmesi için yaklaşık 20 dakika dinlendirelim.

Haşlanmış tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayarak içine dövülmüş ceviz, karabiber ve tuzu ekleyelim. Un serptiğimiz zeminde bezeleri mantı hamuru kalınlığında açarak yuvarlak bir kase yardımı ile hamurdan yuvarlak parçalar kesip çıkaralım. Bu yuvarlak parçaların içine hazırladığımız cevizli tavuklu harçtan koyarak kenarlarını tırnak ucu ile kapatıp, kızdırılmış sıvı yağ içinde hazırladığımız tavuklu börekleri önlü arkalı kızartalım.

Fazla yağını emmesi için tabağın üzerine serdiğimiz kağıt havlunun üzerine dizerek tüm tavuklu börekleri pişirelim. Artık hazırladığımız börekler servise ve ikrama hazırdır. Ellerinize sağlık, afiyetler olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.