AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Hamsili börek

Hamsili börek nasıl yapılır? Tavada yufkadan hamsi böreği tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Hamsili börek malzemesi

250 gram hamsi
1 çay kaşığı margarin
1 çay kaşığı kekik
1 demet taze soğan
1 çorba kaşığı nane
yarım demet maydanoz
2 adet yufka
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Hamsili börek yapılışı

Hamsili börekler yapmak için önce hamsilerin kılçıklarını ayıklayarak bol su ile yıkayalım ve suyunu süzelim. Margarini tavada erittikten sonra hamsileri sote yapalım ve soğuması için bekletelim.

İçine ince kıyılmış taze soğan, 1 çay kaşığı kekik, tuz, karabiber, nane ve ince kıyılmış maydanozu ekleyerek karıştıralım. Yufkaları 4 parmak genişliğinde şeritler halinde keserek ucuna bir kaşık hazırladığımız hamsili malzemeden koyalım ve muska şeklinde saralım. Tüm iç malzemeyi kullanarak yufkaların tamamını aynı şekilde hazırlayalım.

Kızgın yağda hazırladığımız börekleri önlü arkalı kızartalım. Roka ile servis yaptığımızda daha da güzel bir lezzet alacak hamsi böreği artık ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.