AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Divriği içi tarifi

Divriği içi nasıl yapılır? Divriği iç yemeği tarifi ile yapımı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Divriği içi olarak bilinen sebzeli iç yemeği Sivas iline özgü lezzetler arasındadır. Sivas mutfağı içinde ayrı bir yeri vardır. Ana malzemesi bulgur ve kıymadır.

Divriği içi malzemesi

2 su bardağı ince bulgur
1 orta boy kuru soğan
100-150 gram dana kıyma
1 su bardağı su
2 çay bardağı tuz
2 çay bardağı kırmızı pul biber
1 kilo domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 demet yeşil taze soğan
1 demet maydanoz
3 yeşil sivri biber
7 yaprak reyhan
1 limon suyu

Divriği içi tarifi

İç yapımı için önce bulguru yıkayalım. Sonra büyük bir tepsiye koyalım. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyelim. Yumuşaması için 15-20 dakika bekleyelim.

Beklerken kıymayı bir tavaya koyalım. Üzerine 1 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip kısık ateşte pişirelim. Tahta kaşıkla sürekli karıştıralım. 10-12 dakika pişirip ocaktan alalım. Yumuşayan bulgurun üstüne aktaralım.

Yemeklik ince doğradığımız soğan ve salçayı katıp iyice yoğuralım. Yaklaşık 2-3 dakika ezerek yoğurduğumuz kıymalı bulgur üstüne 2 su bardağı su ekleyelim. Bu su yerine arzu ederseniz yağsız et suyu veya tavuk suyu da kullanılabilir. Yoğurmaya devam edelim.

Diğer bir tarafta yeşil soğanları ayıklayalım. İnce şekilde doğrayalım. Maydanoz ve taze reyhanı da ince kıyalım. Soğanla beraber tepsiye aktaralım.

Son olarak ayıklanmış biberleri uzunlamasına ikiye keselim. Sonra küçük küpler halinde doğrayalım. Malzemelere ekleyelim. Kalan tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edelim. Karışımı tahta kaşıkla karıştıralım.

Domatesleri tavla zarı şeklinde doğrayalım. Karışma domatesler ve limon suyunu ekleyip tekrar karıştıralım. Hazırladığımız iç kıvam olarak sulu ve taneli çorba kıvamında olması gerekir. Bu kıvam için gerekirse su ekleyebilirsiniz. Özellikle yaz günlerinde buz ekleyerek yanına asma yaprağı, lahana turşusu veya marulla servis yapılır. Bu hali ile pek serin ve çok lezzetli bir yiyecektir. Arzu edenler iç yemeğini kısır gibi katı şekilde de yapabilir. Kullandığımız reyhan yaprakları iç yemeğinin püf noktasıdır. Afiyet olsun.

Ayrıca değişik sebze yemekleri sitemizde paylaşılmaktadır.