AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Patlıcan halayık kıstırması tarifi

Patlıcanlı halayık kıstırması nasıl yapılır? Patlıcan halayık kıstırma tarifi ile yapımı için gerekli malzemeler sayfamızda paylaşılmıştır.

4 kişilik patlıcan halayık kıstırma malzemesi

4 adet orta boy patlıcan
2 çorba kaşığı yağ
3 adet orta boy soğan
200 gram yağsız kuzu kıyması
2 adet dolma biber
3 adet iri domates
1 adet yumurta
yarım tatlı kaşığı tuz
1 bağ kıyılmış maydanoz
yarım bardak su

Patlıcan halayık kıstırması tarifi

Patlıcanların saplarını iki cm yukarıdan kesip atınız. Altındaki yapraklı kısmı külah biçimi keserek temizledikten sonra patlıcanların alt ve üstlerinden ikişer santim kabuk bırakıp patlıcanları tamamen soyunuz. Patlıcanın tam ortasına bir bıçak sokup aşağı yukarı hareket ettirip 4 cm yarınız. Yarılmış kısmın karşısından 1 kere daha yarıp iki çorba kaşığı tuz serperek bir saat bekletiniz.

Sonra yıkayıp bir tabağa çıkarınız. Domateslerin kabuğunu soyup ince kıyın. soğanları piyaz gibi doğrayın. Küçük bir kaba soğanı, tuzu ve maydanozu ilave edip iyice ovun. Kıymayı ve domatesin üçte birini yumurtaya ilave edip iyice karıştırınız.

Patlıcanların yarık kısmını baş parmağınızla açarak hazırladığınız harcı doldurunuz. Bir kuşhanenin dibine yağı koyup patlıcanları üzerine, onun üzerine de domatesi, biberleri ve suyunu koyup kapağını kapatarak ağır ateşte 45 dakika pişirin. Artık patlıcan halayık kıstırması servise hazırdır. Afiyetler olsun

Değişik et yemekleri ve sebze yemekleri için ekteki sayfaları inceleyebilirsiniz.