AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Ciğer sarma tarifi

Ciğer sarma nasıl yapılır? ciğer sarması tarifi ile ciğer sarma yapımı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Ciğer sarma malzemesi

1 adet kuzu ciğeri
3 su bardağı pirinç
4.5 su bardağı su
1 adet soğan
125 gram margarin
dereotu
tuz
karabiber
kuzu gömlek

Ciğer sarma tarifi

Ciğer sarma yemeği yapmak için gerekli malzemeler tamam ise elimizdeki bu kolay et yemeği tarifi ile nefis ciğer sarma yapım işlemlerimize başlayabiliriz. Önce ; Kuzu gömlekleri sıcak suda yumuşatıp 20-25 santimlik kareler şeklinde kesin. Ciğeri haşlayıp zar büyüklüğünde doğrayalım. Yemeklik doğradığımız soğanı yağda kavuralım. Haşladığımız pirinci süzüp, soğana ilave edelim. Biraz da pirinci kavuralım. Suyunu koymadan önce ciğer ve tuzu ilave edip kısık ateşte suyunu çektirin.

Pilav piştikten sonra ince doğranmış dereotu ve karabiberi koyup karıştıralım ve demlenmeye bırakalım. Bir kasenin içine kare kare kestiğimiz bir gömleği yayalım. Üzerini de pilav ile doldurarak sarkan uçlarını pilavın üzerine kapatalım. fırın tepsisine ters çevirelim. Malzemeler bitene kadar aynı işlemi uygulayalım. Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında üzeri kızaran dek pişirelim.

Elimizdeki kolay et yemeği tarifi ile hazırladığımız ciğer sarma servise hazırdır. Afiyetler olsun. Değişik et yemekleri için ekli sayfamızı da inceleyebilirsiniz.