AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Düğün çorbası tarifi

Eskişehir usulü düğün çorbası nasıl yapılır? Eskişehir düğün çorbası tarifi ile yapımı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

İç anadolu bölgesi illeri arasında olan Eskişehir‘de sevilen lezzetlerden biridir düğün çorbası. Ana malzemesi bulgur ve kıyma olan yöresel et yemekleri arasındadır. Yapımı kolay ve lezzetlidir. Eskişehir mutfağı içinde sevilen bir yeri vardır.

Düğün çorbası malzemesi

1 su bardağı çok ince bulgur
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı un

Çorba sosu için malzemeler

200 gram orta yağlı kıyma
1 kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber

Eskişehir düğün çorbası tarifi

Düğün çorbası yapımı için önce bulguru tepsiye koyalım. 1 su bardağı su ile ıslatalım. Bulgurun kabarması için 10 dakika bekleyelim. Kabaran bulgura tuz ve un ekleyip iyice yoğuralım.

1 çay bardağı suyu bir kase içine koyalım. Elimizi sık sık ıslatıp harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparalım. Elimizin içinde yuvarlayıp köfte yapalım. Hazırladığımız bulgurlu köfteleri tepside biriktirelim.

Çorbanın sosunu yapmak için; tencereye 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı koyup ince doğranmış soğan ile kıymayı ekleyelim. Karıştıralım. Tuz ve karabiber serpip kıymayı kavuralım. İnce doğranmış biber ve salçayı da ilave edelim. 6 su su bardağı sıcak su ekleyelim.

Su kaynayınca köfteleri ekleyip 15 dakika daha kaynatalım. Çorba kaynarken, tava içinde 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı eritip çırpılmış yumurtaları yağın içine atalım. Hızlıca karıştırıp yumurtaları pişirelim.

Pişen yumurtayı da çorbaya ilave edip 10 dakika daha kaynatalım. Artık Eskişehir düğün çorbası tarifi ile hazırladığımız çorbamız ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Değişik çorba tarifleri sitemizde paylaşılmaktadır.