AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

El yapımı taç toka

Taç toka nasıl yapılır? El yapımı taç toka için malzemeler ve taç toka yapımı için anlatım yazımızda! Dolabınızda lekeli ya da artık küçük geldiğinden kullanamadığınız tişörtler varsa bunları çok basit bir kendin yap projesi ile taç toka yapımı için kullanabilirsiniz. Böylece hem eskileri değerlendirmiş hem de güzel vakit geçirerek çocuğunuz ya da kendiniz için hoş bir el yapımı toka sahibi olabilirsiniz. Taç toka nasıl yapılır kısmına geçmeden önce kısaca kullanacağımız malzemelere bir göz atalım. Hemen hepsi zaten elinizde bulunan ya da kolayca temin edebileceğiniz cinsten şeyler olacak.

Taç toka yapımı için malzemeler

  • Artık kullanmadığınız tişörtler
  • Tercihen düz bir plastik taç toka
  • Gerger
  • Yapıştırıcı
  • Makas

Taç toka yapılışı

1. Adım: Tişörtlerimizi keserek şeritler elde edelim. Elinizdeki düz taç tokanın genişliğine göre yaklaşık 2 metre uzunluğunda şeritler kesmeniz yeterli olacaktır. Bu ölçüleri elinizdeki malzemeye göre göz kararı olarak kendinize uygun şekilde değiştirebilirsiniz. Projede üç farklı tişört kullanılmış. Siz elinizdeki tişörtler farklı renk kombinasyonları üretebilirsiniz.

2. Adım: Tercihen düz renk şeridi taç tokanın bir ucuna yapıştırın ve etrafını güzelce saracak şekilde yerleştirip diğer ucundan sabitleyin.

3. Adım: İki farklı renkteki şeritlerinizle basit bir örgü oluşturarak bir önceki adımda zeminini oluşturduğunuz tokanın üzerine yapıştırıcı ile güzelce monte edin. Fazlalıkları kestikten sonra bir süre kurumaya bırakın. El yapımı taç toka kullanıma hazırdır.