AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Erkek eldiveni

Erkek eldivenleri için sezonun trendleri nelerdir? Erkek eldiveni modelleri için önerileri sitemizden inceleyin. Erkek eldiven modası için ipuçları sayfalarımızda paylaşılıyor.

Eldiven kış mevsiminde en çok kullanılan erkek aksesuarları arasındadır. Kışın soğuğundan koruyucu özelliğe sahiptir. Giyilen kıyafetler ile kombin sağlaması; erkek bereleri gibi  kullanım için sık tercih edilmesine sebep olur.

Yazımızdan 2020 erkek eldiven modelleri için sezonun trendlerini inceleyebilirsiniz.

Eldivenler parmaklı ve parmaksız modelleri ile iki ana gruba ayrılır. Yapımında kullanılan malzemelere göre de çeşitlilik gösterir. Deri eldivenler, nubuk eldivenler, örme yün eldivenler, sentetik örme eldivenler, polar eldivenler ve kar eldivenleri ile sporcu eldivenleri gibi farklı modelleri vardır.

Genellikle polyester kumaşlar ile imal edilip, içleri astarlı süngerler ile desteklenen çeşitleri de bulunur. Bunlar ekstra korumalı soğuk ve su geçirmez olarak farklı alternatif malzemeler ile imal edilir.

Parmaksız eldivenler genelde motor veya bisiklet kullanıcıları ve sporcular tarafından tercih edilir. Araç kullanımı esnasında avuçiçi teri araç hakimiyetinde zorluk çıkarır. Parmaksız eldiven modellerinin bu zorluğa engel olması en önemli özelliğidir. Ayrıca amaçsız olarak sadece tarz için sevenler tarafından da kullanılabilir.

Modeller kişinin kullanımına göre değişiklik sağladıkları gibi kişinin genel kıyafet uyumunda da şıklık sağlar. Mesela takım elbise giyen birisi istisnalar kaideyi bozmasa da genel olarak kullandığı takım elbise rengine uyumlu eldivenleri tercih eder. Spor erkek giyim kullanıcıları ise renkli eldivenleri daha çok tercih ederler. Erkekler için eldivenin rengini seçerken belirleyici unsurlardan birisi de, tuttuğu takımı temsil etmesidir. Genel de pek çok kişi lisansız ve ya lisanlı olsun tuttuğu takımın renklerini taşıyan ürünleri giyim esnasında sıklıkla tercih eder. Bu durum eldiven kullanımında da sıkça görülür.

Değişen küresel iklim farklılıkları artık mevsimlerin daha sert ve etkili geçmesine sebep oluyor. Ozon tabakasındaki değişiklikler nedeni ile normalin üzerinde soğuyan havanın etkisi ile eldivenlerin kullanımı daha da artış göstermekte. Üreticiler de bu değişime göre model üretimi yapmaya başladılar. Artık dokuları daha sıklaştırılmış ve soğuğu daha az geçiren materyallerden üretilen eldiven modelleri piyasada daha çok yer bulmaya başladı.

Geçtiğimiz yıllarda spor kulüpleri renkleri ile imal edilmiş modelleri oldukça modaydı. Bu unsurun 2020 erkek eldiven modelleri için trendler arasında yer alması zaten kaçınılmazdı. Değişim gösteren trendler arasında deri eldiven kullanımı geliyor. Artık eski yıllara oranla hayvan severlik bilincinin artması sonucunda oluşan kürk karşıtlığı artık güncel hayata da etki ediyor.  Süet, deri ve nubuk eldiven kullanımları genel olarak en aza inmiş durumda.

En çok kullanılan modellerden biri; örgü eldiven modelleridir. Bu modellere rakip olmasını beklediğimiz ürün ise; naylon kumaşlardan yapılmış içi kaplamalı eldiven çeşitleri olacak. Geçmiş yıllara oranla artan soğuk havanın da etkisi ile bu modellerin daha fazla tercih edilmesini bekliyoruz.

Tek parmaklı eldivenler denilen baş parmak ve diğer 4 parmağın tek parçada buluştuğu eldivenler şık gözükür. Fakat kullanım fonksiyonlarında kısıtlama yapması yüzünden çok fazla tercih edilmezler. Sezonun moda trendlerine en büyük etki eden etkenlerin başında ürünün kullanım rahatlığı geliyor. Bu sebeple tek parmak eldivenler bu kriter konusunda sınıfta kalıyorlar diyebiliriz. Daha çok kartopu oynayacak olanlar tarafından tercih edilmelerini bekliyoruz desek yalan olmaz 🙂

Örgülü modellerin desenleri konusunda çizgili modellere rakip olarak bu sene tüvit desenleri rakip olarak görüyoruz. Özellikle erkek giyim ürünleri içinde twüt desenler ceket ve trikolarda sıklıkla kullanılıyor. Neticesinde bu tüvit desen modasının eldivenlere de yansıması kaçınılmaz görünüyor. Ayrıca bere, atkı ve eldiven kombinleri her zaman olduğu gibi bu sezonda erkek giyim trendleri arasında revaçta olması kaçınılmaz. Bu sebeple seçimlerinizi kombin şeklinde yapmanız en hayırlısı olur.