AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Fındıklı bademli kurabiye tarifi

Fındıklı bademli kurabiye nasıl yapılır? Bademli fındıklı kurabiye tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Fındık; Kayıngiller türünden bir küçük ağaç ve bunun meyvesidir. Kuzey yarım kürenin ılık iklime sahip kesimlerinde ve Türkiye’de çoğunlukla Karadeniz bölgesi civarında yetişir. Ağacın boyu 3–4 metreyi bulabilir. Yürek biçimindeki yaprakları tüylü ve kenarları çift dişlidir. Fındık ağaçlarının dallarında sert bir kabuk içinde bulunan, yağlı ve nişastalı ürünü ağaç ile aynı isimle anılır. Genelde yaş veya kuru olarak yemiş şeklinde tüketilir. Bununla beraber, tatlı, pasta, baklava, kek, kurabiye gibi hamur işleri yapımında da sıkça kullanılır.

Badem; Gülgiller cinsi bir ağaç ve bunun meyvesidir. Anayurdu Anadolu’dur. bütün Akdeniz kıyılarında yetişir. Erken çiçek açan bir meyve ağacıdır. Bu ağacın meyvesi taze iken de yenilebilir ve çağla olarak bilinir. Olgunlaştıktan sonra sert kabukları ve çekirdeğinin içinden çıkarılıp kuru olarak yenilen yemişi de badem olarak tanımlanır. Genelde kuruyemiş olarak tüketilmekle birlikte, tatlı, pasta, çörek, kek, kurabiye yapımında da sık kullanılır.

Sayfamızdaki kurabiyenin ana malzemeleri; badem ve fındık hakkında kısa bilgiler paylaştığımıza göre artık malzemeler ve tarife geçebiliriz.

Fındıklı bademli kurabiye malzemesi

1 su bardağı tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı toz fındık

Kurabiye üzeri için malzeme

1 çay bardağı fındık içi
1 çay bardağı badem

Fındıklı bademli kurabiye tarifi

Fındıklı bademli kurabiyeler yapmak için önce kurabiye hamurunu hazırlayalım. Hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğuralım. Hamurun üzerini 20 dakika kapatıp dinlendirelim.

Hamuru una bulanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açalım ve dilediğimiz şekilde keselim. Yağlanmış fırın tepsisine bu yuvarlak kurabiyeleri yerleştirelim. Üzerine fındık ve bademleri yerleştirip toz şeker serpelim.

160 derece ısılı fırında pişirelim. Altın rengi aldığı zaman kurabiyeleri fırından çıkaralım. Fındıklı bademli kurabiye tarifi ile hazırladığımız kurabiyeler ikram için hazırdır. afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kurabiye tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.