AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Gelinlik modelleri

Gelinlik modelleri için öneriler ve gelin adaylarına gelinlik modeli seçimi için ipuçları sitemizde paylaşılıyor.

Gelinlik; Nikah töreni veya düğün töreni esnasında gelin adayı tarafından giymesi için hazırlanmış özel elbiselerdir. Son yüzyılda özellikle beyaz gelinlikler sıklıkla tercih edilmekte olup daha önceki yüzyıllarda renkli kumaşlardan yapılan düğün elbiseleri de yaygın olarak kullanılmıştır. Gelinlik aynı zamanda kişinin sosyal konumunu da gözler önüne seren bir giysi olarak kullanılmıştır. Bu sebeple her daim moda ve trendlere uyum sağlanılan modeller ve mümkün olduğunca sadelikten uzak olarak pahallı kumaşlar ve pahallı aksesuarların kullanımı ile imal edilen modeller tercih edilmiştir.

Gelinlik modellerinde trendler de süreç içinde değişiklik göstermiş ve göstermeye devam etmektedir. 1920’li yıllardan ön kısa arka kuyruklu modeller yoğun olarak tercih edilirken 1940’lı yıllara gelindiğinde Kraliçe Viktorya dönemi ile özdeşleşen kabarık etek modası gelinlik trendlerinde ağır basmış ve gelinlik modelleri için özellikle kabarık gelinlikler ön plana çıkmıştır. Günümüzde ise gelinlik modeli olarak tercihler genelde eskinin şatafatı ile karşılaştırıldığında daha sadeleşme şekline bürünmüş olsa da halen yaygın olarak kabarık gelinlik modelleri ve kuyruklu gelinlik modelleri tercih edilmektedir. Bunlara ek olarak balık gelinlik modelleri de tercih edilen gelinlik modelleri arasındadır.

Gelin adaylarının hayatlarının en mesut günleri olarak hatırlamak istedikleri günlerden biri olan düğün günleri için giydikleri kıyafetler uzun bir süreç içinde titizlikle yapılan seçimler sonucu belirlenmektedir. Gelin adayı bu gün için giyeceği gelinlik için defalarca prova olur, gelin ayakkabısı için gelinliğine en uyum sağlayacak modeli bulmak için çabalar, ve bu telaşe asla tek güne sığdırılmaz. Erkekler çoğunlukla bu konuda daha kısa süreç için de damatlık ve ayakkabı seçimi yaparlar. Seçimlerini tek günde bitirirler ve düğün gününü beklerler. Fakat gelin adayları için çok özel olan bu güne hazırlık uzun ve yorucu bir süreç gerektirmektedir. Tabii onlara bu konuda kızamıyoruz. Zira en güzel gelin olmak her gelin adayının hayali ve hakkıdır. biz şimdiden hepsine ömür boyu mutluluklar diliyoruz 🙂

Gelelim gelinlik modelleri için önerilerimize; Eskinin modası olan kuyruklu gelinlikler arasından seçim yapacak olanlara tavsiyemiz metrelerce kumaşın veya tülün yerleri süpüreceği kuyruklu gelinlik modellerinden uzak durmalarıdır. Kuyruklu gelinlik modeli için önerimiz etek boyunun yerlerin pisliğini, tozunu süpürmeyecek bir model tercih etmeleridir. Nedimelerin kuyruğu taşıması fantazi olanlar aplik bir gelinlik tacı ile aynı fantezilerini giderebilirler. Gelinin takdimi esnasında nedimeler gelinin aplik duvak kuyruğunu taşıma merasimi sırasında tül duvağı taşırlar, sonrasında ise basit bir işlem ile bu metrelerce uzunluktaki aplik tül duvak ortadan kaldırılabilir. Böylece gelin adayı tüm tören boyunca; başkaları tarafından gelinliğinin kuyruğuna basılması, kendisinin gelinliğin kuyruğuna takılması gibi sorunlardan uzak olarak düğünün keyfini çıkartabilir.

Gelinlik modeli için etek boyu önerisi ise; uzun etek boyu kullanılacaksa yer ile sıfır hizada olan gelinlik modelleri gayet şık ve zarif görünmektedir. Mini gelinlik modelleri tercih edecek olanlar zaten mini boyunu kendilerine göre seçim yapacaklardır. Tabii çok fazla kısa mini etek boyu bir gelin için mahalle baskısı oluşturabileceğinden etek boyunun belirlenmesinde bu unsurunda dikkate alınmasında fayda olacağını düşünüyoruz.

Tesettür gelinlikler; muhafazakar aileler ve mutaassıp gelinler tarafından tercih edilen kapalı gelinliklere tesettür gelinlik modelleri denilmektedir. Kapalı gelinlik modelleri olarak da tanımlanan bu modeller özellikle İslami düşünce felsefesinde yaşam biçimine sahip aileler tarafından tercih edilmektedir.

Dantelli gelinlikler; Dantel kumaşlar ile dikilen gelinlik modelleridir. Hem tesettürlü gelinlik modelleri için hem de açık gelinlik modelleri olarak tabir edilen mini gelinlikler veya kabarık gelinlik modellerinin beden kısmında dantelli kumaşlar sıkça kullanılmaktadır

Straplez gelinlikler; Göğüs kısmı askısız ve kolsuz yapılıp belden yukarısı bedeni saran ve göğüs aynası tabir edilen bölgenin açıkta olduğu gelinlikler, straplez gelinlik modelleri olarak tanımlanmakta olup, mutaassıp olmayan aileler ve gelin adayları tarafından sıkça tercih edilen modellerdir.

Kabarık gelinlikler; Beden kısmı dar olsada etek kısmı kabarık tüller ve kumaşlar ile balon şeklinde şişkin bir model ile yapılan gelinlikler kabarık gelinlik modelleri olarak tanımlanmakta olup pek çok gelin adayı tarafından en çok tercih edilen gelinlik modelleri arasındadır.

Balık gelinlikler; Beden ve basen kısmı vücuda oturup baldır ve dizden sonrasında eteği genişleyen gelinlikler balık gelinlik modelleri ya da balık model gelinlik olarak tanımlanmaktadır.

Vintage gelinlikler; Eski dönem modasını yansıtan gelinlik modelleridir. vintage anlam olarak aslında daha önceki kuşaklardan kalan kullanılmış ama saklanılmış kıyafetleri yansıtsa da günümüzde yeni dikilip eskinin moda trendleri ile dikildiği için vintage olarak tanımlanan gelinlik modelleri de piyasada bol miktarda satışa sunulmaktadır.

Altta yer alan slayt gösterisinde geçmiş sezonlara ait gelinlik modelleri yer almakta olup ilerleyen günlerde gelinlik markaları tarafından üretilen yeni sezon gelinlik modelleri de ayrıca beğenilerinize sunulacaktır. Ayrıca abiye elbise modelleri ve gece elbiseleri ile mezuniyet elbiseleri için de önerilerimizi sayfalarımızdan takip edebilirsiniz.

Sayfamızı ziyaret ve takip ettiğiniz için teşekkür eder, tüm gelin adaylarını şimdiden tebrik ederiz.