AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Cilt temizleme ve cilt nemlendirme için gliserin ile gül suyu karışımın faydaları yazımızda.

Gliserin ve gül suyu

Sayfamızdan gliserinin faydaları ve gül suyunun faydaları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Yumuşak ve güzel cildin sırrı; Gliserin ve gül suyu karışımı’nda saklı. Yüzyıllardır dünyanın her yerinde insanlar cilt renklendiricisi olarak gül suyu kullanır. Gliserin ile kombine edildiği zaman; cilt sağlıklı ve ışıltılı hale dönüşür. Her ikisinde de cilde hidratasyon kazandırıp, sağlıklı ve parlak görünüm sağlayan nemlendirme özellikleri mevcuttur. Makyaj sonrası cilt bakımı yapmak için birebir yararlı bileşenler arasındadır.

Gliserin ve gül suyu’nun faydası: Yüze ve cilde gliserin ve gülsuyu tatbik edildiğinde çok sayıda fayda sağlanır. Bu faydaları kısaca listeledik ve açıkladık.

Cildi nemlendirir

Özellikle kuru ciltli olan kişilerin gliserin ve gülsuyu kullanmaları önerilir. Nemlendirme özelliği sayesinde cilt duru ve canlı bir görünüm alır. Gliserin mükemmel nemlendirme özelliği taşır. Buda cildin havadan nemi çekip muhafaza etmesi anlamını taşır. Gül suyu ile gliserin kullanımı esnasında nemlendirme oranı iki kata ulaşır. Bu sayede cilt yumuşar, pürüzsüz ve sağlıklı hale gelir.

Cilt problemleri tedavisi için fayda sağlar

Kuru cilt üzerinde çok olumlu katkı sağladığı için, gliserin ve gül suyu ile egzama ve deri iltihabı gibi deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Bu tür cilt problemleriyle ilişkili olan kuru, pürüzlü ve pullu cildin temizlenmesinde faydası vardır. Ayrıca tahriş olmuş ciltlerde iltihap ve kızarıklığın azaltılmasına yardımcı olur. Gliserin ve gül suyu aynı zamanda yağlı cilde olumlu katkı sağlar. Akne, sivilce ve diğer benzer yağlı cilt problemleri için oldukça etkilidir. Gül suyunun özünde doğal antiseptik ve sıkılaştırma özellikleri vardır. Sivilceleri ve lekeleri giderme işlemininde başarılıdır. Problemli cilt yapınız varsa ve cilt bakımı yapıyorsanız bu ürünü kullanmanız önerilir.

pH Denge Düzeyi dnegesi sağlar

Sağlıklı ciltler için en önemli şeylerden biri dengeli bir pH seviyesidir. Cildinizin pH değeri dengeli olduğunda sivilce, egzama gibi birçok farklı cilt bozukluğu azalır. Hem gliserin hem de gül suyu cildinizin pH seviyesini dengelemeye yardımcı olur. Kullanım sonrası farklı lekeleri uzak tutarak parlayan cildi size verir. Yıl boyunca da cildin sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Cildi canlandırma özelliği vardır

Gliserin ve gül suyu kullandığınızda pahalı anti-aging (yaşlanma karşıtı) güzellik ürünlerine ihtiyaç kalmaz. Yaşlanma belirtilerini uzak tutmakta en etkili maddeler arasındadır. Cildi gençleştirir, ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltır, yaşa bağlı oluşan lekeleri ve diğer yaşlanma belirtilerini ertelemeye yardımcı olur. Gliserin ile gül suyu kullanımı sayesinde yumuşak ve esnek bir cilt elde edersiniz. Nemlendirme ve beslenme özelliği sayesinde cildin gençleşme ihtiyaçları giderilir. Canlı görünmek için cilt bakımı yaparken gül suyunu ihmal etmeyin. Sağlıklı cilt için gliserin ve gül suyu karışımı uygulayarak vücudunuzda çok daha fazla fayda sağlayabilirsiniz.

Gliserin ve Gül Suyu Nasıl Kullanılır?

Gliserin ve gül suyu cildinize verdiği faydaları elde etmenin birçok yolu vardır. En iyi yanı, bu ürünleri evde kolayca yapabilirsiniz.

Gliserin ve gül suyu ile cilt nemlendiricisi

Kış mevsimi, cildin kuru ve sert olmasına neden olan en zorlu mevsimdir. Ev yapımı nemlendirici sayesinde gliserin ve gül suyu ile sert mevsim koşullarına karşı cildinizi koruyabilirsiniz. Ayrıca vücudun diğer bölgeleri içinde faydalı bir nemlendirme özelliği taşır. Tabii bu arada dip not olarak da ilave etmekte fayda var. Gliserin cilt bakımında önemli bir maddedir ama aşırıya kaçmamak gerekir.

Gül suyu ve gliserin ile cilt tonlayıcısı

Lekesiz bir ten için, cildinizi yenilemek amacıyla gliserin ve gül suyunu cilt tonlayıcısı olarak kullanabilirsiniz. Bu karışım cildinizin doğal pH dengesini korumanıza da yardımcı olur. Bu iki maddenin karışımı, bir cilt toneri olarak kullanıldığında; yağlı veya yağlı görünmesine sebep olmadan cildi besler, parlatır ve nemlendirme sağlar.

Gül suyu ve gliserin ile cilt temizleyici

Doğal gül suyu içeren ev yapımı bir temizleyici cildisağlıklı tutmanın en iyi yollarından biridir. Cilt temizleyici özelliğe sahip gliserin ve gül suyu karışımını kendiniz kolayca hazırlayabilirsiniz. Bu karışım makyaj, kir ve diğer pislikleri etkili bir şekilde temizleyerek cildinizi temizlemeye yardımcı olur. Ayrıca gözeneklerinizin açılmasına yardımcı olur. Temizleyici olarak cilt bakımında gül suyu ve gliserin kullanmanızı öneririz.

Gliserini kullanmadan önce daima seyreltmek gerekir. Bunu yapmanın da en iyi yolu, gül suyuyla seyreltmektir. Böylece her ikisinden de fayda elde edersiniz.

Gliserini kullandığınızda kesinlikle aşırıya kaçmayın demiştik. Cildiniz aşırı sulu hale gelirse, suda uzun süre geçirdiğinize oluşan duruma benzer. Çok fazla kullanmayın ya da cildinizde çok uzun süre bırakmayın.

Gliserin kullanımında dikkat edilmesi gerekenler için bir kaç ipucu daha paylaşalım. Gliserinlerin yapışkan bir yapısı vardır. Bu sebeple diğer yapışkan losyonlar veya kremlerle kullanılmaması gerekir. Yapışkanlık cildinizde kir ve pisliğin birikmesini kolaylaştırır. Dışarı çıkmadan önce cildinizdeki fazla gliserini de silmenizde fayda vardır.

Gliserin ve gül suyu karışımı nasıl yapılır?

Bir kap içine 200 ila 250 ml gliserin dökün. Yaklaşık 100 ml gül suyu da üzerine ekleyin. Bunları iyice karıştırın. Ekstra fayda için, 2 çorba kaşığı limon suyu ekleyin. Cildinizi nemlendirmek ve kuru, kaşıntılı ve pürüzlü cildi uzak tutmak için her gece cildinize uygulayın.

Bu tonerin evde olması için tek ihtiyacınız olan şey ¼ fincan gliserin ve yarım fincan gül suyudur. İyice çalkaladığınız karışımı bir sprey şişesi içine yerleştirebilirsiniz. İhtiyacınız olan her anda kullanabilirsiniz. Cildiniz neme her ihtiyacı olduğunda cildinize spreyi uygulamanız mümkündür.

Cilt temizliği içinde pamuklu bir topu karışımla ıslatın. Makyajı, kir, toz vb. Kaldırmak için yüzünüzü pamuklu bir top ile hafifçe silin ve gözenekleri temizleyin, tüm kirleri çıkarın. Güzel bir cilt elde etmek için bunu gece cilt temizleme işleminin bir parçası haline getirmenizde fayda vardır.