AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Göz şişmesine ne iyi gelir? Göz şişmesini ne geçirir? Göz şişliğinin sebepleri ve göz şişliği tedavisi için doğal yöntemleri yazımızdan inceleyin.

Göz şişmesi nasıl iner?

Göz şişliğine ne iyi gelir? Göz şişkinliğini ne geçirir? Göz şişliğinin sebepleri ve göz şişliği tedavisi için doğal yöntemleri yazımızdan inceleyin.

Şişkin gözle uyanmak, önemli bir gün öncesinde gerçekten sinir bozucu olabilir. Göz şişkinliği en çok görülen güzellik problemlerinden biridir. Göz kapağı şişmesi veya göz altı şişkinliği olarak ortaya çıkar.

Göz neden şişer?

Aşırı ağlama, aşırı fiziki stres, genetik, dermatit, vücudun hormonal değişimleri, hava değişikliği, sinüs sorunları, akşamdan kalma, kötü diyet, uyku eksikliği ve bazı alerjik reaksiyonlar nedeniyle gözler şişmeye başlar .
Şiş gözler sizi yorgun ve hasta gibi gösterebilir. Ancak, basit, doğal ev ilaçlarıyla onları rahatlıkla atlatabilirsiniz.

Şişkin gözden nasıl kurtuluruz diye merak edenler için göz şişkinliğinden kurtulmanın yolları alt satırlarda paylaşıldı.

Göz şişliği nasıl iner? Doğal Göz şişkinliği tedavisi!

Su

Şişkin bir gözden kurtulmanın en kolay yolu su içmektir. Vücut iyi sulu olduğunda, gözlerinizin altında ve vücudunuzun diğer bölümlerinin şişmesine neden olan su tutma olasılığı azalır. Su ayrıca toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

Sulu kalabilmek için, her gün en az 8 ila 10 bardak su için. Buna ek olarak, vücuttaki su tutma oranını azaltmak için yediğiniz tuz miktarını azaltmanız gerekir. Ayrıca kandaki ve dehidrate olabilen gazlı içeceklerden kaçının.

Soğuk kaşık

Bu basit ev çare şaşırtıcı derecede etkili. Göz çevresindeki cildi sıkıştırmaya yardımcı olur , aynı zamanda kan damarlarını rahatlatır, böylece şişmiş ve yorgun gözlere rahatlama sağlar.

Buzdolabınızda 5 veya 6 metal kaşığı 10-15 dakika soğutun. Soğuk kaşıklardan birinin yuvarlak kısmını kaşığınız ısınana kadar birkaç dakika gözünüze tutun. Kaşık ısınca, buzdolabından başka bir soğuk kaşık ile değiştirin.

Çay poşetleri

Yeşil çay poşetleri veya siyah çay poşetleri olsun, hem şişmiş hem de rahatsız edici gözleri yatıştırmaya yardımcı olabilir. Göz şişkinliği azaltmaya yardımcı olan tahriş edici olmayan özellikler içerir. Ayrıca kızarıklık ve iltihapları hafifletirler.

Yeşil çay poşetleri gözleri rahatlatır. Yumuşak Çay poşetleri, Şimiş ve Tahriş Edilmiş Gözlere İyi Gelir Kullanılmış 2 çay poşetini buzdolabında 30 dakika bekletin. Yatın ve çay poşetlerini göz kapaklarınıza koyun. 10 ila 15 dakika üzerinde bırakın. Bunu günde birkaç kez tekrarlayın.

Salatalık

Soğutulmuş salatalık göz şişliği tedavi etmek için iyi bir çare olur. Salatalıktaki enzimler ve sıkılaştırıcı özellikler, iltihaplanmayı azaltmaya ve cildi sıkılaştırmaya yardımcı olur . Bu çözüm aynı zamanda gözlerinizin etrafındaki kırışıklıklar ve koyu halkalardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Bir salatalığı kalın dilimlere ayırın. Dilimleri buzdolabında 10 dakika kadar soğutun. Soğuk dilimleri göz kapaklarınıza yaklaşık 10 dakika kadar veya ısınana kadar yerleştirin. Süreci günde birkaç kez tekrarlayın.

Yumurta akı

Cilt sıkılaştırıcı özelliklere sahiptir ve bu da göz altı torbalarının yok edilmesine yardımcı olur ve kırışıklıkların önlenmesine yardımcı olur.

2 yumurta sarısını ayırın ve beyazları bir kaba koyun. Sert bir kıvama gelinceye kadar yumurta akılarını iyice çırpın. Birkaç damla elma sirkesi ekleyin, doğal bir cilt sıkılaştırıcı elde ettiniz. Bu karışımı gözlerinizin altına uygulamak için fırça veya yumuşak bir bez kullanın ve kurumasına izin verin. Yaklaşık 15 dakika bekletin. Bunu her gün birkaç kez yapın.

Patates

Salatalık gibi, patates de göz şişkinliği tedavisi için etkilidir. Patateste bulunan nişasta, göz altı çuvalların azaltılmasına yardımcı olan anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Bu çözüm, gözlerin altındaki koyu halkaların solmasını da sağlar .

Bir orta boy patates soyun, yıkayın ve kurutun. Patates rendeleyin ve talaşı temiz bir beze koyun. Bu bezi birkaç dakika boyunca göz kapaklarınıza yerleştirin. Şişkinlik azalana kadar işlemi birkaç kez tekrarlayın.

Buzlu soğuk su

Uykusuz bir gece geçirdiyseniz ve şişkin gözle çıkmanız gerekirse, soğuk su imdadınıza yetişir. Soğuk kan damarlarının daralmasına yardımcı olur ve şişmeyi azaltır.

Yüzünüzü buz gibi soğuk suyu sıçratarak yıkayın. Bunu, gün boyunca ihtiyaç duyulduğunda birkaç kez yapın. Buzla dolu küçük bir torba da kullanabilirsiniz, bir bezin içine sarın ve gözlerinize koyun. Şişme yok olana kadar gerektiği kadar tekrarlayın.

Tuzlu su

Sıcak su ve tuz da gözlerinizdeki şişme ve şişkinliği azaltmak için basit bir yöntem olarak çalışır.

Bir litrelik suyu (4 su bardağı) içeren bir kapta yarım çay kaşığı tuz karıştırın. Suyun fazla sıcak olmadığından emin olun. Pamuklu topları veya yün göz yastıklarını bu sıcak tuzlu suda bekletin ve birkaç dakika boyunca göz kapaklarınıza koyun. İşlemi 15-20 dakika tekrarlayın.

Çilek

Çilekte bulunan alfa hidroksi asit cildi yumuşak ve genç görünmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, göz altı şişliğini azaltmaya yardımcı olur.

Biraz çilek buzdolabında 30 dakika soğutun. Kalın parçalara ayırın. Yatın ve dilimleri birkaç dakika boyunca gözlerinizin üstüne koyun.

Aloe vera

Aloe vera’da bulunan antioksidanlar ve E vitamini, göz çevresindeki şişliklerin azaltılmasında ve ayrıca kırışıklıkların ve ince çizgileri koyda gidermek için etkilidir .

Aloe vera jelini gözlerinizin altındaki alana uygulayarak kan dolaşımını artırabilir ve göz çevresindeki sıvıları boşaltabilir ve böylece göz şişkinliği sorununuzu azaltabilirsiniz.

Jeli uygularken gözlerinize girmemesi için çok dikkatli olmalısınız. Saf aloe vera jeliniz yoksa, aloe vera jel veya özüt içeren cilt bakım ürünlerinden herhangi birini kullanabilirsiniz.

Sonuç olarak, zaman zaman göz şişliği tedavisi için bu ev ilaçlarından herhangi birini kullanarak onları kolayca giderebilirsiniz. Bununla birlikte, belirgin bir sebep olmaksızın gözlerin altında şişlik hissediyorsanız ve ağrı, rahatsızlık ve bulanık görme eşliğinde gerçekleşiyorsa derhal doktorunuza danışın.