AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kemikleri güçlendiren besinler sayesinde sorunsuz kemik sağlığı ile dinamik bir hayat yaşayabilirsiniz.

Kemik sağlığı ve kemikleri kuvvetlendirme

Kemikleri güçlendiren besinler nelerdir? Kemik sağlığı ile güçlü kemikler ve bitmeyen enerji için ipuçlarını yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Kemikler; vücuttaki en güçlü mineral maddeleridir.  Aynı zamanda canlı ve büyüyen dokulardır. Öncelikle;  kolajen (protein) ve kalsiyum (mineral) olmak üzere iki materyalden oluşur.

Güçlü kemikler için ne yapmalı diye soruyorsanız, yazıyı okuyunca cevabı da öğreneceksiniz. Kemikler, iç organları korumak ve kasları desteklemek de dahil olmak üzere vücuda kuvvet, denge ve destek sağlar. Sağlıklı kemikler de görünümünüzü iyileştirmek, sizi genç hissetirmek ve iyi bir duruş için önemlidir.

Güçlü kemikler için d vitamini takviyesi gerekir. Güçlü kemiklerle birlikte, vücudunuzun sağlıklı ve aktif kalması için bol miktarda enerji gerekir. Gerekli vitamin takviyesi ve enerji depolaması için kemikleri güçlendiren besinler tüketmekte fayda vardır. Yeterli enerji olmadan, en kolay görevleri dahi tamamlamanız imkansız hale gelebilir. Çoğu zaman yorulduğunuzu hissedersiniz, sevdiğiniz tüm eğlenceli aktivitelerin tadını çıkaracak enerjiniz dahi kalmaz.

Kemikleri kuvvetlendirmek ve vücuda enerji vermek için meyve suyu takviyesi öncelikli önerimizdir.

Kemiklerinizi korumak ve vücudunuza enerji vermek söz konusu olduğunda, vakit asla çok geç değildir. Yaşınız ne olursa olsun, vücudunuzun güçlü kemikler inşa etmesine ve korumasına yardımcı olmak için diyetinizi ve yaşam biçiminizi ayarlayabilirsiniz.

Kalsiyum, magnezyum, potasyum, D ve K vitaminleri, beta-karoten ve protein gibi temel besin maddelerini içeren iyi bir diyet, güçlü kemikler oluşturabilir. Dayanıklılığınızı artırabilir ve sıkı egzersiz veya fiziksel aktivite ile kemikleri kuvvetlendirebilirsiniz. Dengeli bir diyetle birlikte düzenli olarak egzersiz yapmak da eşit derecede önemlidir.

Kemikleri güçlendiren besinler için ayrıca; yoğurt, peynir, süt, soya ürünleri, fasulye, sardalya balığı ve somon balığını da eklemekte fayda görüyoruz. Bu besin maddeleri de içeriğinde mevcut olan mineral ve vitaminler sayesinde kemikleri güçlendiren besin grubu arasında yer alırlar.

Güçlü kemikler ve dinç bir güne sizi taşıyacak çok miktarda enerji gereken tüm besin maddelerini elde etmek için güne bir bardak sağlıklı su ile başlayabilirsiniz.

Kemikleri güçlendirmek ve vücuda enerji doldurmak için alttaki besinlerden oluşan bir su içmenizi önerebiliriz. Bu besinlerin içeriğindeki temel bileşenleri sayesinde kemikleri güçlendirmek mümkündür.

1½ fincan çiğ ıspanak
½ su bardağı D vitamini takviyesi yapılmış portakal suyu
1 salatalık (doğranmış)
2 yeşil elma (küçük parçalara dilimlenmiş)
1 zencefil kökü (soyulmuş)

Yukarıdaki satırlarda yer alan kemikleri güçlendiren besinler tarafından vücudunuza sağlanan yararları ise alt satırlarda paylaşalım ki aklınızda da soru işareti kalmasın.

Ispanak

Kemik sağlığınız için gerekli besleyici yoğun bir yeşil sebzedir. Zengin bir K vitamini kaynağıdır ve yalnızca 1 fincan ıspanak suyu, K vitamini için önerilen günlük değerin% 181’ini sağlar. Bu vitamin, kemikleri yok edebilecek hücreler olan aşırı miktardaki osteoklastların önlenmesine yardımcı olur.

Ayrıca, kemik sağlığı için önemli olan kalsiyum ve magnezyum gibi temel besin maddeleri içerir.

D Vitamini ile güçlendirilmiş portakal suyu

Bu narenciye suyu, kaslar ve kemikler için gerekli besleyici D vitamini bakımından yüksektir. D vitamini, vücudun güçlü kemiklerin korunması için gerekli kalsiyumu emmesine yardımcı olur. D vitamini eksikliği yumuşak, ince ve kırılgan kemiklere neden olabilir. Bu, çocuklarda raşitizm(kemik erimesi) ve erişkinlerde osteoporoza yol açabilir.

Amerikan Klinik Beslenme Dergisinde 2003 yılında yayınlanan bir araştırmada, portakal suyunun D vitamini güçlendirilmesinin, vücuttaki vitamin D düzeylerini arttırmada etkili olduğunu ve böylece yetişkinlerde osteomalazi ve osteoporozun önlenmesine yardımcı olduğunu bildirdi.

Salatalık

Salatalıklar zengin bir vitamin kaynağıdır. A, B ve C vitaminleri ve kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum gibi mineraller içerir. Bu kadar zengin bir içeriğe sahip olması nedeniyle kemikleri güçlendiren besinler arasında öncelikli yer alanlar arasındadır. Ayrıca içeriğindeki bu toplu mineraller vücudunuzu hidratlamakla (su) kalmaz aynı zamanda kuvvetli kemiklere de katkıda bulunurlar. Salatalıktaki karbonhidratlar ve B vitamini, gıdayı glikoza çevirmeye yardımcı olur ve size enerji sağlar.

Salatalıklar oldukça alkalin niteliktedir ve vücudunuzun pH seviyelerini ayarlamaya yardımcı olurlar. Ayrıca, bağ dokularının büyümesine ve güçlenmesine yardımcı olan silika içerirler. C vitamini açısından zengindir portakal suyu ile birlikte tüketildiği zaman salatalıklar ürik asit seviyelerini vücudunuzdan atmaya yardımcı olur. Böylece gut veya artrit(eklem) ağrısını önleyerek ya da rahatlatarak yardımcı olabilir.

Yaşlanma Araştırma ve Klinik Uygulamaları Dergisinde yayınlanan 2016 tarihli bir araştırmaya göre salatalık hücreleri ve bağ dokularında suyu tutmaya yardımcı olur ve genel sağlık halinizi garantiler.

Yeşil elma

Bu lezzetli meyve, kemik sağlığını destekleyen mükemmel bir besin kaynağıdır. Kemikleri güçlendiren besinler arasında yerini alan yeşil elma inflorasyon belirteçlerini iyileştirerek ve kemik yoğunluğunu arttırır. Böylece osteoporoz riskini azaltabilen, fllorür olarak da bilinen bir flavonoid içerir. Ayrıca, içindeki C vitamini, kasları, kan damarlarını, kemikleri ve kıkırdağı koruyan kolajen üretimi için gereklidir.

Ayrıca, elmadaki antioksidan ve antienflamatuar bileşikler, kemik yoğunluğunu ve kuvvetini artırmaya yardımcı olur.

Zencefil

Zencefilin kemik sağlığını artıran besinler arasında olduğu bilinmektedir. Ayrıca eklem ağrısını hafifletme gücüne sahiptir. İçeriğinde güçlü antienflamatuar özelliklere sahip olan ve gingerol olarak bilinen benzersiz bir organik bileşik vardır.

Gingerol, kemikleri etkilemeye başlamadan önce sitokinler gibi iltihaplı bileşiklerin bastırılmasında anahtar rol oynar.

Kemikleri güçlendirme için meyve suyu hazırlama tarifi

Yeşil elmaları küçük parçalara kesin ve meyve sıkacağının içine koyun. Ispanak yapraklarından sapları çıkarın ve meyve sıkacağı üzerine ilave edin. Sonra, salata parçalarınıda meyve sıkacağı içine koyun. Bir parça zencefil kökü soyun ve doğrayın. Onuda meyve sıkacağı içine ekleyin. Karışımın suyunu çıkarın.

Meyve suyunu bir kaba aktarın ve portakal suyunu ilave edin.
Yeşil meyve suyu karışımına portakal suyu ekleyin. İyi karıştırın. Gerekirse, meyve suyunun daha iyi bir kıvamı elde etmesi için biraz su ekleyin. Meyve suyunu bir bardağa dökün. İsterseniz bazı buz küpleri ekleyin.

Güçlü kemikler için sağlıklı meyve suyu emin olun size çok fayda sağlayacak bir içecektir. Sabahları taze olan bu suyu içmenizi öneriyoruz.

Kemik sağlığı için ek ipuçları

Zirai ilaçları ve diğer yabancı maddeleri temizlemek için kullanmadan önce meyve ve sebzeleri akan su altında yıkayın .
Maksimum faydalar için organik ürünler, özellikle salatalık, ıspanak ve elma kullanın.

Oksidasyonu en aza indirgemek ve meyve suyunun besleyici muhafazasını artırmak için tarifinize bir limonun suyunu ekleyebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, 1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam tohumlarını üst üste serpiştirebilirsiniz.

Meyve suyu tüketiminde ise en iyi tadı almak ve en yüksek sağlık avantajlarından faydalanmak için bekletilmeden içilmesi önerilir.

Yazımızın sonunda konuyu toparlamak için kemikleri kuvvetlendiren besinler hakkında son bir liste yapalım. Güçlü kemikler için tüketilmesi önerilen yiyecekler şunlardır. Süt, sardalya, somon, yumurta, ıspanak, pazı, kuru incir, kestane, ay çekirdeği, kabak çekirdeği, susam, fındık gibi yemişler, tofu, soya sütü, soya fasülyesi ve portakal suyu. Bu besin maddelerinin tüketilmesi kemik sağlığı için faydalıdır.