AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Havuçlu börek

Havuç böreği nasıl yapılır? Yufkadan peynirli havuçlu börek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Havuçlu börek malzemesi

2 adet yufka
2 adet havuç
Karabiber
tuz
çeyrek demet maydanoz
1 adet yumurta akı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tulum peyniri
Çeyrek demet dereotu
2 yemek kaşığı yoğurt
Süslemek için susam ve çörek otu

Havuçlu börek yapılışı

Önce 2 tane havucu rende yapalım ve ezelim. Karabiber, çeyrek demet dere otu, çeyrek demet maydanoz, 1 yumurta akı ve 2 çorba kaşığı tulum peyniri ile ezdiğimiz havucu karıştırarak, havuçlu börek iç malzemesini hazırlayalım.

2 kaşık yoğurt ve 1 çay bardağı sıvı yağı çırparak karıştıralım ve yufkaya sürelim. Daha sonra dörde bölelim ve hazırladığımız havuçlu börek iç harcını koyarak yufkayı rulo gibi sardıktan sonra gül şekli verip tepsiye dizelim. Diğer yufkaya da aynı şekilde işlem yaparak tepsiye dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek bol susam ve çörek otu serpelim.

Kızgın fırında pişirdiğimiz havuçlu böreklerin üzeri kızarınca fırından çıkaralım. Artık pişen havuç böreği servis ve ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.