AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Hindili ograten börek

Hindili graten börek nasıl yapılır? Hindili ograten böreği tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Hindili ograten börek malzemesi

3 su bardağı un,
3.5 su bardağı süt,
2 çorba kaşığı sıvı yağ, tuz.

Hindili ograten börek içi malzemesi

350 gram haşlanmış hindi veya tavuk biftek
1 orta boy haşlanmış havuç
4 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber
Yarım su bardağı haşlanmış bezelye

beşamel sos malzemeleri

2 çorba kaşığı un
100 gram rendelenmiş kaşar
6 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı süt
tuz

Hindili ograten böreği yapılışı

Hindili ograten böreği yapmak için önce bir kap içinde yumurtaları, sütü, sıvı yağı, un ve tuz ile hamur topaksız hale gelene kadar mikser veya çırpma teli ile karıştıralım.

Böreğin iç malzemesini hazırlamak için haşlanmış hindi bifteğini küçük küpler şeklinde doğrayıp bir kaba koyalım. İçine haşlanmış havuçları da küçük tavla zarı iriliğinde doğrayalım ve haşlanmış bezelye, tuz, karabiber ve sıvı yağı ilave edelim.

Başta mikser ile hazırladığımız kreplik hamurdan 1 parçayı kepçe ile alıp yağlanmış teflon tavaya boşaltalım. Tavayı sağa sola sallayıp hamurun yayılmasını sağlayalım. Krep hamurunun ön ve arkasını pişirdikten sonra üzerine hindi etli harcı yayıp rulo yapalım ve saralım.

Margarinle yağladığımız fırın kabına ruloları aralık olmayacak şekilde dizelim. Bu arada hindili ogranten böreği sosu için kullanacağımız beşamel sos hazırlayalım. Bunun için tavaya 6 çorba kaşığı sıvı yağ koyduktan sonra 2 çorba kaşığı un ekleyerek hafifçe sarı renk alana kadar kavuralım. Azar azar süt ve tuz ilave edip karıştırmaya ara vermeden koyu bir kıvam alana kadar sosu pişirelim.

Hazırladığımız beşamel sosu tepsideki hindili rulo böreklerin üzerine gezdirerek kaşar rendesi serpelim ve önceden ısıttığımız 180 derece ısılı fırının üst rafında kaşarlar eriyene dek pişirelim. Börek pişince ikram edebiliriz. afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.