AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

İftarlık börek

Ramazan için iftar böreği nasıl yapılır? İftarda hazmı kolay hamur işleri ve börekler nelerdir ? İftarlık börek tarifleri için sayfamızı inceleyin.

Müslümanlığın 5 şartından biri olan Oruç; gün ağarmaya başladığı andan itibaren güneşin batışında okunan akşam ezanına kadar hiç bir şey yemeden, içmeden ve tüm kötülüklerden kaçınılarak yapılan bir ibadettir. Oruç açma vaktine iftar denir.

Tüm gün hiç bir gıda ve sıvı tüketilmediği için oruç tutanların 11 Ayın sultanı olarak bilinen Ramazan süresi boyunca yediklerine dikkat etmeleri gerekir. Ramazan yemekleri için en çok dikkat edilmesi gereken detaylardan birisi de, özellikle iftarda tüketecekleri yemeklerin hazmı kolay ve sindirimi zor olmayan besinlerden seçilmesidir. Bir anda tüketilen ağır yağlı yiyecekler yerine daha hafif yağlı yiyecekler seçilmesi iftar açanların, iftar sonrasında yaşayacakları hazımsızlık sorunlarına engel olacaktır.

İftar sofralarında börek ikram etmek isteyenler için faklı öneriler paylaştığımız sitemizde mide yormayan iftarlık börekler için pek çok alternatif bulabilirsiniz. Öncelikle sodalı börek tarifleri kategorisini incelemenizi öneriyoruz. Bu kısımda hazmı kolay börekler bulabilirsiniz. Ayrıca hem iftarda, hem de sahurda rahatlıkla tüketebileceğiniz sahur böreği tarifi bu tariflerimizden sadece birisidir. Az yağlı yapılan iftar börekleri sayesinde hem kendinizi ve hem de misafirlerinizi mükemmel bir lezzetten mahrum bırakmamış olursunuz. Sahur böreği haricinde iftar için börek tarifi olarak size; mahlepli poğaça tarifini de önerebiliriz. Ayrıca iftarlık börek tarifleri için bir  diğer öneri olarak sodalı kırpık böreği tarifi paylaştığımız sayfamızı da inceleyebilirsiniz.

Herkese hayırlı Ramazanlar diler, sayfalarımızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.