AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kalp kurabiye tarifi

Kalp kurabiye nasıl yapılır? Kalp kurabiye tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Kalpli kurabiyeler görünüm olarak kalp şeklinde olduğu için bu ismi almıştır. Görüntü olarak aşkı ifade eden kalp şeklinde hazırlanan bu kurabiyeler özellikle ikramlar için çok tercih edilir. Çeşitli malzemeler kullanılarak farklı türleri yapılabilir. Biz de bu sayfada size, beyaz peynir ve kaşar peyniri ile yapılan kalpli kurabiyeyi paylaşacağız. Öncesinde beyaz peynir ve kaşar peyniri hakkında da küçük bir bilgi notu ekleyelim.

Kaşar peyniri; İnek, keçi veya koyun sütü ile yapılır. Sarı ve sert bir peynir türüdür. Genel olarak kahvaltılık olarak tüketilmekle birlikte sandviç ve pideler gibi hamur işleri  arasında ya da rendelenip çorba veya makarna sosu gibi olarak da kullanılabilir. Taze iken tüketilen taze kaşar olarak adlandırılır. Yapıldıktan sonra buzhanelerde çuvallar içinde 6 ay bekletilmesi ile elde edilenlere ise eski kaşar denilir. Say koyun sütü ile yapılanların yaklaşık 3 sene tüketim süresi olur.

Beyaz peynir; İnek, keçi veya koyun sütü ile yapılan bir peynir türüdür. Salamurada bekletilip hazırlanır ve beyaz renklidir. Çoğunluk kahvaltılık olarak tüketilir. Börek, pide ve benzeri hamur işleri ile de sık kullanılır. Ayrıca makarnaya lezzet vermek için de yaygın tercih edilir.

Beyaz peynir ve kaşar peynirli hakkında bu kısa bilgilerden sonra peynirli kalpli kurabiye tarifi ve yapılışını paylaşalım.

Kalp kurabiye malzemesi

200 gram margarin
1 adet yumurta
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
1 su bardağı beyaz peynir

Kalp kurabiye tarifi

Kalpli kurabiyeler yapmak için önce 200 gram margarini eritmeden hamur yoğurma kabına koyalım. 1 adet yumurta akı, 1 su bardağı beyaz peynir, 3 su bardağı un ilave ederek iyice karıştıralım ve yoğuralım.

Daha sonra bir merdane ile hamuru açalım. Hazırladığımız hamuru kalp şeklinde bir kalıp ile keselim. Fırın tepsisine dizelim. Hazırladığımız kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürelim. Hazırladığımız kalp kurabiyelerin yarısının üzerine kırmızı pul biber ilave edelim. Diğer yarısının üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri serpelim. Birbirlerinin üzerini kapatalım. Kızgın fırında hazırladığımız kalp kurabiyeler kızarana dek pişirelim. Artık kalp kurabiye tarifi ile pişirdiğimiz kaşarlı kalpli kurabiyeler servis için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kurabiye tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.