AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kanaviçe şemaları

Kanaviçe ya da bilinen diğer adıyla cross stitch etamin kumaşı üzerine dekoratif desenler işlenerek yapılan güzel bir hobi. Son yıllarda genç kızlar ve kadınlar arasında oldukça popüler olan bu hobi ile ilgili harika kanaviçe örnekleri çıkıyor. Yabancı kanaviçe siteleri ve bloglarında yaptıkları kanaviçe örneklerini şemaları ile birlikte paylaşan birçok usta nakışçı sizlere kendin yap mantığı ile eviniz için harika etamin tablolar yapma imkanı sağlıyor. Hatta bu işte usta olanlar yaptıkları kanaviçe modelleri ve şemaları ile ev bütçesine katkı bile sağlıyor. Tabii ki bu cross stitch hakkında biraz tecrübe kazanıp ortaya kendi eserlerinizi çıkarmaya başladıktan sonra mümkün olan birşey. Eğer siz de kanaviçe işleme işine yeni başladıysanız şemalı kanaviçe örnekleri gibi rehberlere ihtiyaç duymuşsunuzdur. Şemalı kanaviçe yapımı gerek ebat gerekse de renk bilgisini hazır vermesi bakımından yeni başlayanlar için büyük kolaylık sağlıyor. Kanaviçe modelleri ve şemaları paylaşmak konusunda maalesef Türkçe kaynaklar yetersiz ve isteksiz kalıyor. Bizde size örnekler sunalım istedik.

Kanaviçe şema örnekleri


Etamin üzerine besmele işlemesi

Etamin hat yazıları yapmak isteyenler için etamin üzerine Besmele işlemesi yapmak için kullanabileceğiniz zarif bir etamin şablonu.


Allah lafzı etamin şablonu

Kanaviçe hat yazıları yapmak isteyenler için etamin Allah lafzı örneği.


Kanaviçe Gelin Damat Modeli

Gelin damat kanaviçe modelleri oldukça talep gören figürlerden. Yukarıdaki etamin gelin damat şablonu estetik olarak gayet hoş durduğu gibi yapımı da bir o kadar kolay.


Kanaviçe kuşlar ve kafes

Kuşlu etamin örnekleri arayanlar için çok güzel bir kompozisyona sahip bu şemalı kanaviçe örneğini denemelerini öneririm.


Tardis kanaviçe

Dünyaca ünlü Doctor Who dizisini izleyen ve sevenler için dizideki TARDIS adlı kulübenin (aslında bir zaman makinesi) cross stitch şeması…